«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του “νόμου και της τάξης” έχει πολύ κοντά ποδάρια, μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες» ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα.
Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι οι υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν σημαίνουν πως είναι δειλοί, αλλά ότι ακόμα δεν έχουν πιστέψει πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος οδηγεί ταυτόχρονα και στη δική τους λαϊκή εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και φόβος πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη υπέρ του λαού έξω από την ΕΕ, με δεδομένο ότι όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, επί δεκαετίες υποστήριζαν τον ευρωμονόδρομο.
«Αν ο λαός δεν ξεπεράσει αυτόν το φόβο, δεν θα έχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει» πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα.
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Αλ. Τσίπρα στο ΔΝΤ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε, γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να “τιμωρήσουμε” την Μέρκελ, πηγαίνοντας στο πλευρό του Ομπάμα και αντίστροφα».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται και κάλεσε σε μεγαλύτερη μαζικότητα και μαχητικότητα των αγώνων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια».
Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς, λέγοντας ότι οι αγρότες, με τα μέτρα, έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.
Αναφερόμενη στα μέτρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά ήταν προαποφασισμένα, πριν την κρίση. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι αν δεν υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση, «η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχιστεί, ενώ αυτά έρχονται για να μονιμοποιηθούν και να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».
Εκλογές: «Και λοιπόν;»,
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Και λοιπόν;», προσθέτοντας ότι «όσοι “έσκιζαν” τα μνημόνια, αποφάσισαν να διαπραγματευθούν».
«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, σήμερα, έχει ως έργο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, είναι δική τους δημοκρατία, μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα, αλλά πολιτική δεν αλλάζει» είπε η κ. Παπαρήγα.
Ερωτηθείσα αν ορισμένες δηλώσεις για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται εκτός νομιμότητας αγγίζουν το ΚΚΕ, είπε: «Δεν μας αγγίζουν, δεν είμαστε δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ταυτόχρονα μια άσκηση πίεσης στον δεύτερο, ώστε να εγκαταλείψει ακόμα και τα κηρύγματα». «Είναι ένας ανταγωνισμός που δεν αφορά τον λαό, η κυβέρνηση, με την επιχείρηση “νόμος και τάξη”, εκείνο που ουσιαστικά φοβάται είναι η δημοκρατία των απεργών» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Διεργασίες για πολιτικά σχήματα
Η ΓΓ του ΚΚΕ, είπε ότι τα οικονομικά επιτελεία της αστικής τάξης τα απασχολεί η αποτελεσματικότητα των κομμάτων της. Πρόσθεσε ότι διεργασίες για πολιτικά σχήματα υπάρχουν και τόνισε ότι «αν ο λαός δεν συνειδητοποιήσει ότι με αυτά πάνε να τον βάλουν στην γωνία, τότε το σύστημα θα κερδίσει χρόνο».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τα “φιλέτα”, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ, «έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες». «Κάποιοι λένε “δώστα στον Πούτιν”, κάποιοι άλλοι λένε “δώστα στον Ομπάμα”, ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα.
One Comment
aris
Ορέ πατριώτισσα μια χαρά τα λες έχω όμως κάποια προβλήματα που για να τα εκθέσω θέλω σελίδες και σελίδες, αλλά έτσι επιγραμματικά να ρωτήσω κάτι:
Παίρνω λοιπόν το τελευταίο:
{«Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα}.
Και για πε μου αυτή τη λαϊκή περιουσία ποιος θα την υπερασπίζεται?
Οι λαϊκοί επαναστάτες μέσα από πολυβολεία όπως πριν κάποια χρόνια οι γείτονες Αλβανοί?
Ωραία η θεωρεία αλλά στη πράξη αυτά ανήκουν σε άλλον κόσμο όπως έλεγε και ο πάλαι ποτέ Αβέρωφ, σε κόσμο αγγελικά πλασμένο.
Αν κυβερνούσε το ΚΚΕ με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να εξορύξει ας πούμε υδρογονάνθρακες? Οι «απέξω» θα παίζανε μπιρίμπα?
Έτσι ακριβώς κάνανε στη Λιβύη.
Εδώ δεν είναι λαϊκή μας περιουσία και 40 χρόνια δε μπορούμε να τους βγάλουμε και να εκμεταλλευτούμε αν δεν υπάρξουν «συμμαχίες».
Η λαϊκή οργή σα μέσον πίεσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα μικρό κράτος έτσι απλά για να νοστιμίζει λίγο η σούπα, πάρα πέρα μπαρμπούτσαλα για την ώρα τουλάχιστον, (αν και προσωπικά τη βλέπω αιωνιότητα).
Τώρα και εσύ να μου πεις ποιόν θα υποστηρίξεις εμένα?
Έχεις και τα δίκια σου δε λέω… γ.γ. του ΚΚΕ είσαι.
Δε προκάμαμε πατριώτισσα όχι τώρα, αλλά εδώ και αιώνες…