Δε ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και λένε τα ΜΜΕ γενικά (που ξαφνικά έγιναν αντικειμενικά), για τη στάση της Κύπρου άλλωστε και η δική μου άποψη είναι ότι σα μικρό κράτος δεν έπρεπε να φτάσει εδώ που έφτασε, μα και έτσι θα μπορούσε να βρει ευκολότερες διεξόδους, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός όσο αφορά τις κινήσεις της. Το κυριότερο μέσο για να έχεις μια χώρα, ένα λαό εξαρτημένο είναι να τον έχεις διαμελισμένο σε ομάδες είτε θρησκευτικές, είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές. Αυτό έχει επιτευχθεί στη Κύπρο από πολλά χρόνια τώρα και είναι ο κυριότερος παράγοντας της «κακοδαιμονίας» της. Που αλήθεια είδαν κάποιοι την εθνική ομοψυχία των Κυπρίων? Ποτέ δεν υπήρξε και προφανώς όχι και τώρα. Ποια ένωση με την Ελλάδα ήθελαν και πότε ομόψυχα? Αν πράγματι το ήθελαν πιστεύω θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και δε θα υπήρχαν τόσοι Τούρκοι έποικοι στο νησί. Συμφεροντολόγοι υπήρξαν (ένα μεγάλο κομμάτι τουλάχιστον) και έπαιζαν κρυφτούλι με ότι τους έχει συμβεί από παλιά μέχρι σήμερα. Ξαφνικά ξεχάσαμε ότι προστατευμένοι από το αποικιακό καθεστώς των εγγλέζων μας έλεγαν υποτιμητικά καλαμαράδες? Ξαφνικά ξεχάσαμε ότι μετά τον Αττίλα έχουνε πάρει του κόσμου τη βοήθεια από την Ελλάδα? Τον Αττίλα ποιος τον δημιούργησε και γιατί? Οι Έλληνες φταίμε, ή η δική τους εθνική ομοψυχία? Τώραν που μπήκεν χέριν στην τσέπην του Τσύπριουν ξαφνικάν επαναστάτησεν! Λες και αυτοί που σχεδίασαν την οικονομική επίθεση στη Κύπρο δεν έχουν μελετήσει τη ψυχολογία του λαού και δεν ήξεραν την αντίδραση. Ανοιχτό χαρτί είναι εδώ και χρόνια το ποιόν του λαού της Κύπρου, για το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάμε πάντα βέβαια. Αυτές είναι οι σκέψεις μου και είναι κάτι που με κάνει να ανησυχώ και να πιστεύω ότι μάλλον βλέπω θέατρο σκιών. Και το άλλο που με ανησυχεί είναι ότι πολλές κινήσεις γίνονται στη περιοχή που μάλλον εγκυμονούν όχι και τόσο ευχάριστο άμεσο μέλλον. Ελπίζω να μη μπλέξουμε περισσότερο από ό,τι είμαστε ήδη μπλεγμένοι.
One Comment
aris
Δε ξέρω τι γράφουν οι εφημερίδες και λένε τα ΜΜΕ γενικά (που ξαφνικά έγιναν αντικειμενικά), για τη στάση της Κύπρου άλλωστε και η δική μου άποψη είναι ότι σα μικρό κράτος δεν έπρεπε να φτάσει εδώ που έφτασε, μα και έτσι θα μπορούσε να βρει ευκολότερες διεξόδους, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός όσο αφορά τις κινήσεις της.
Το κυριότερο μέσο για να έχεις μια χώρα, ένα λαό εξαρτημένο είναι να τον έχεις διαμελισμένο σε ομάδες είτε θρησκευτικές, είτε πολιτικές, είτε κοινωνικές.
Αυτό έχει επιτευχθεί στη Κύπρο από πολλά χρόνια τώρα και είναι ο κυριότερος παράγοντας της «κακοδαιμονίας» της.
Που αλήθεια είδαν κάποιοι την εθνική ομοψυχία των Κυπρίων? Ποτέ δεν υπήρξε και προφανώς όχι και τώρα.
Ποια ένωση με την Ελλάδα ήθελαν και πότε ομόψυχα? Αν πράγματι το ήθελαν πιστεύω θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και δε θα υπήρχαν τόσοι Τούρκοι έποικοι στο νησί.
Συμφεροντολόγοι υπήρξαν (ένα μεγάλο κομμάτι τουλάχιστον) και έπαιζαν κρυφτούλι με ότι τους έχει συμβεί από παλιά μέχρι σήμερα.
Ξαφνικά ξεχάσαμε ότι προστατευμένοι από το αποικιακό καθεστώς των εγγλέζων μας έλεγαν υποτιμητικά καλαμαράδες?
Ξαφνικά ξεχάσαμε ότι μετά τον Αττίλα έχουνε πάρει του κόσμου τη βοήθεια από την Ελλάδα?
Τον Αττίλα ποιος τον δημιούργησε και γιατί?
Οι Έλληνες φταίμε, ή η δική τους εθνική ομοψυχία?
Τώραν που μπήκεν χέριν στην τσέπην του Τσύπριουν ξαφνικάν επαναστάτησεν!
Λες και αυτοί που σχεδίασαν την οικονομική επίθεση στη Κύπρο δεν έχουν μελετήσει τη ψυχολογία του λαού και δεν ήξεραν την αντίδραση.
Ανοιχτό χαρτί είναι εδώ και χρόνια το ποιόν του λαού της Κύπρου, για το μεγαλύτερο ποσοστό μιλάμε πάντα βέβαια.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου και είναι κάτι που με κάνει να ανησυχώ και να πιστεύω ότι μάλλον βλέπω θέατρο σκιών.
Και το άλλο που με ανησυχεί είναι ότι πολλές κινήσεις γίνονται στη περιοχή που μάλλον εγκυμονούν όχι και τόσο ευχάριστο άμεσο μέλλον.
Ελπίζω να μη μπλέξουμε περισσότερο από ό,τι είμαστε ήδη μπλεγμένοι.