Ο/Η aris άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας “τί είναι η πατρίδα μας;“:
Τι είναι η πατρίδα μας!
Άμα είναι τα ακρογιάλια και τα πουλάκια τότε μάλλον είμαστε βαρεμένοι όλοι και πρώτος ο Πολέμης, που αν δεν έλεε για εκείνα τα «ερείπια» θα νόμιζα ότι τόχε χαμένο.
Τη πατρίδα την εκπροσωπούν οι άνθρωποι και ο πολιτισμός τους.
Η Ελλάδα έγινε γνωστή για το πολιτισμό που δίδαξε όχι από τσου τουρίστες που έρκουνται να ξεβρακωθούνε και να εκλέξουνε τη καλύτερη παραλία.
Το ψωμί μας βγάζουμε φυσικά αλλά καταντήσαμε να μας κάνουνε οι μαθητές το δάσκαλο, να κάνουμε τσου μαμούρηδες σε αυτούς που εκπολιτίσαμε.
Έχουμε, ή μάλλον μας έχουνε κάνει να μπλέξουμε τη βούρτσα με την π….. .
Κάπου πρέπει να ξεμπλέξουμε είμαστε Έλληνες, ή νεοέλληνες.
Ποια είναι η ιστορική αφετηρία του νεότερου Ελληνισμού?
Είναι η Ελληνική αρχαίος πολιτισμός των «ερειπίων» του Πολέμη?
Χλωμό το βρίσκω…
Τη Ρωμιοσύνη μη τη κλαις λέει ο άλλος και το τραγουδάμε με καμάρι και μπαίνει στα πνευμόνια μας ο «Ελληνικός» αέρας!
Ρωμιός σημαίνει Ρωμαίος μήπως λοιπόν είμαι Ρωμαίος και δε το ξέρω?
Μήπως ξεπήδησε κανένας φοβερός πολιτισμός από την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία?
Σκατά με το συμπάθιο, τι διδαχτήκαμε? Μηχανορραφίες δολοφονίες και σκοταδισμό για 1200 χρόνια. Τουλάχιστο 30 αυτοκράτορες δολοφονήθηκαν.
Χαρά με αυτούς τους αυτοκράτορες πάλαι ορέ! Και αγίοι κάποιοι! Άλλο χάλι! Υπάρχει ποτέ ενδεχόμενο να αγιάσει αυτοκράτορας? Μήπως δια της μετανοίας?? Χα χα χα χα.
Έ τότε να μας έλεε η θρησκεία μας ξεκάθαρα, σφάχτε όσους θέλετε μετανοήστε και τελείωσε.
Ο κακομοίρης ο Χριστός ένα αυτί έκοψε με το μαχαίρι ο μαθητής του και ακόμα στη «κατάψυξη» θα τον έχει εκεί αηπάνου.
Πέντε πράματα τση προκοπής είπε και αυτός και τον περιποιήθηκαν δεόντως οι Ρωμαίοι, η Ρωμιοσύνη, (γι΄ αυτό τον αποκαλώ έτσι αηπάνουθε).
Κάναμε το νεοέλληνα λάτρη των αυτοκρατόρων!
Μα Έλληνας παλιά άκουε αυτοκράτορας και έβγανε τη μπέμπελη, η τρίχα του σηκωνότανε ΤΥΡΑΝΟΥΣ τσου έλεε και άμα του καθότανε κανένας στο σβέρκο κοίταε πώς να γλυτώσει από δαύτονε.
Τα καλά και συμφέροντα θα μου πει κάποιος, το δέχομαι, κοινή πρακτική πολιτισμού επιπέδου πατούσα.
Σήμερα λοιπόν να δείς τι γίνεται, ο Νεοέλληνας ταυτίζει την Ελληνικότητά του με τη «Ρωμιοσύνη» μόνο που η ρωμιοσύνη δεν είχε ποτέ ούτε αρχές, ούτε αξίες,
είχε ένα αυτοκράτορα που κυβερνούσε «ελέω θεού» και έκανε ό,τι γούσταρε, μόνο που αφού κυβερνούσε ελέω θεού ό,τι μ@κακία έκανε είχε τάχα την ευλογία του Κυρίου! Χα χα χα χα.
Αυτά τα μπλεξίματα πληρώνει εδώ και δυό αιώνες ο νεοέλληνας που συμβαίνουν για πολλούς και διάφορους λόγους και φυσιολογικό είναι να ψάχνεται για τι σημαίνει Έλληνας και πολύ περισσότερο τι είναι η πατρίδα του που λέει και το αγαθό ποιηματάκι του Πολέμη.
Και δε πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτε από τα δρώμενα γιατί κανείς ποτέ δε δίδαξε τον νεοέλληνα να έχει παιδεία Έλληνα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα.
Ανάρτηση από τον/τη aris στο I love Ithaki. gr τη 11 Μαΐου 2013 – 3:19 π.μ.