by Elpiniki Lyberis
30 May 2013
30 May 2013
Θυμάστε που αναρωτιόμασταν τι στο καλό κάνει 1,5 χρόνο η Google με τη Motorola; Μόλις διαπιστώσαμε. Όχι, δεν θα αναφερθούμε στις δηλώσεις του CEO Dennis Woodside για το X phone που θα είναι «πιο Made in USA πεθαίνεις». Μιλάμε για άλλα, πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα που έδειχνε στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, η αντιπρόεδρος νέων τεχνολογιών Regina Dugan, πρώην διευθύντρια στη DARPA και τώρα επικεφαλής «μάγος» στα εργαστήρια της Motorola για τη Google.
Αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ένα ηλεκτρονικό tattoo. Ένα μικροκύκλωμα που είναι κολλημένο σε ένα είδος λάστιχου, το οποίο κολλάει απόλυτα στο δέρμα και αρχικά, χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Συλλέγει στοιχεία από τον οργανισμό σας και μπορεί να τα μεταδώσει σε ειδικές εφαρμογές που θα παρακολουθείτε εσείς ή κάποιος γιατρός. Οι εφαρμογές του δεν έχουν αρχίσει καν να αναπτύσσονται, δίνοντας καινούρια έννοια στην ιδέα των wearable computers. Θα το φορούσε κανείς; Η Dugan λέει εύστοχα πως ένας teenager λίγο δύσκολα θα φορούσε ρολόι πια, αλλά θα έκανε ένα τέτοιο tattoo μόνο και μόνο για να τσατίσει τους γονείς του. Διαφωνείτε;
Το δεύτερο «τρελό» αλλά εντελώς υπαρκτό πράγμα που έδειξε η Dungan ήταν το χάπι από την Proteus Digital Health. Είναι ένα σύστημα που ενεργοποιείται από τα οξέα στο στομάχι μας. Όταν το καταπιούμε και αρχίσει να διαλύεται, ενεργοποιεί ένα σήμα 18 bit στο σώμα μας. Άρα, κατ’ επέκτασιν, όλο το σώμα μας γίνεται ένα σύστημα πιστοποίησης της ταυτότητάς μας. Το χάπι έχει εγκριθεί ήδη από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ και οι εφαρμογές που σκεφτόμαστε είναι πρώτα απ’ όλα η μετεξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων στις τράπεζες. Το δεύτερο πράγμα που φανταζόμαστε είναι περισσότερο «Big Brother» και “Minority Report”.
Δεν ξέρουμε πώς το σκέφτεστε, αλλά εμείς σταματάμε να ρωτάμε πια, τι κάνει η Google με τη Motorola. Και περιμένουμε να δούμε προϊόντα να εμφανίζονται πιο επίσημα. Η ιστορική Motorola, η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έκανε την ιδέα της κινητής τηλεφωνίας πραγματικότητα, επανασυστήνεται.
digitallife.gr
από:Ο.Λ.
digitallife.gr
από:
One Comment
aris
Τα μοσχάρια!
Μου αρέσει να ασχολούμαι με τις νέες εφευρέσεις των πολυεθνικώνε!!
Τι ωραία πράματα!
Μου αρέσει να βλέπω τα μοσχάρια με τα καρτελάκια στα αυτιά να βόσκουνε στα λιβάδια με τσι παπαρούνες. Κρεμασμένη και η βίζα στα αυτιά!
Όλα τα λέει μάνα, πατέρα, πατρίδα έτος γέννησης, για το θρήσκευμα δε ξέρω αλλά και να μη το γράφει τι έγινε? Ότι και να πιστεύουνε το ίδιο κάνει αφού το θέμα είναι ότι γεννηθήκανε μοσχάρια. Και τι μοσχάρια κλωνοποιημένα, ακόμα καλύτερα γιατί ξέρουμε και πόσα κιλά κρέας θα βγάλει το καθένα.
Κάνει το λογαριασμό του ο βοσκός: 45 x 80 τόσα κιλά κρέας λες και είναι τσιμεντόλιθοι!
Τσου πατάς και ένα τσιπάκι υποδόριο και κάθεται ο βοσκός στο λαπιτόπι του και έχει την ησυχία του. Μόλις πάει να ξεκόψει κανένα του αμολάει στο τσιπάκι ένα γαύγισμα από λυκόσκυλο, σηκώνει αλαφιασμένο το μοσχάρι το κεφάλι ψηλά, κουνάει φοβισμένο το κεφάλι με τα κίτρινα ταμπελάκια να πηαίνουν πέρα δώθε και έρχεται πίσω κοντά στα άλλα με διακόσα!
Του πετάει και λίγη κλασική μουσική ηρεμεί, γλαρώνει τσι ματάρες του και τρώει 32 ακριβώς παπαρούνες όπως ακριβώς λέει το πρόγραμμα γιατί μετά τσι 32 παπαρούνες το τσιπάκι κάνει σα να βαράνε τα κανόνια του Ναβαρόνε και του κόβεται η όρεξη.
Και ακριβώς τσι 12,53 το μεσημέρι πλακώνει το γνωστό τραγουδάκι του νηπιαγωγείου «τα περάσαμε όμορφα – όμορφα και τούτη τη φορά», και όλα τα τσιπιασμένα μοσχάρια βγάζοντας τη γλωσσάρα τσου όξου, πασαλείβοντας όλο ευχαρίστηση με σάλια τη ηλίθια εκφραστικά μούρη τσου, γυρνάνε τρισευτυχισμένα να κλειδωθούνε στο ΜΑΝΤΡΙ.
Όλοι αυτή δε η τρισευτυχία τσου μεταδίδεται εις την 45ην δύναμη εις τον «βοσκόν» βεβαίως – βεβαίως που τόσο εύκολα αποκτάει «κρέας» για πούλημα.
Αυτό σημαίνει εξέλιξη τση τεχνολογίας!
ΜΟΣΧΑΡΙΑ έ ΜΟΣΧΑΡΙΑ!!! ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ – ΜΟΥΟΥΟΥΟΥ – ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ….