Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200˚C. Βγάζουμε το φιλέτο σολομού από την κατάψυξη, το τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος πάνω από
λαδόχαρτο, βάζουμε το κομμένο φινόκιο γύρω από το φιλέτο και περιχύνουμε και τα δύο με λίγο ελαιόλαδο. Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε τυλιγμένα για 20 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ξανα-ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με κρεμώδη πουρέ πατάτας.
λαδόχαρτο, βάζουμε το κομμένο φινόκιο γύρω από το φιλέτο και περιχύνουμε και τα δύο με λίγο ελαιόλαδο. Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο. Τα ψήνουμε τυλιγμένα για 20 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ξανα-ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με κρεμώδη πουρέ πατάτας.
Υλικά
- 1 φιλέτο κατεψυγμένου σολομού chum
- 1 φινόκιο (μαραθόριζα), χοντροκομμένο
Για τη σάλτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του τσαγιού`κόκκινο ξύδι
- 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο