ΕΥΧΟΜΑΙ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Σ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ
ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ “ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ’
Πριν τις εκλογές του 2010, ο ” Γιάνναρος” δημοσίευσε ένα “πλάνο ανάπτυξης” για την Ιθάκη. Ενα πλάνο ανάπτυξης ενός Δήμου, ξεκινώντας από μηδενική βάση, απαιτεί τουλάχιστον μια οκταετία.
Ο Γιάνναρος υποσχέθηκε πως στη διάρκεια της θητείας του, θα ολοκληρώνονταν μερικά από αυτά και θα έθετε τις βάσεις για τα υπόλοιπα.
Ωστόσο οι πολιτικοί του διώκτες, φρόντισαν να περάσουν στην κοινή γνώμη τη φράση: ” Ο Γιάνναρος δεν έκανε τίποτα”.
Η πολιτική του Γιάνναρου δεν ήταν να πραγματοποιήσει έργα φιγούρας, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.
Ανάλαβε το Δήμο και ξεκίνησε από τα πιο ουσιατικά κι απαραίτητα που χωρίς αυτά κανένα έργο υποδομής δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Χωρίς το νοικοκύρεμα του ταμείου του Δήμου, τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Το λογιστήριο μιας επιχείρησης ή το πορτοφόλι του νοικοκύρη είναι εκείνο που θα κατευθύνει την κάθε οικονομική κίνηση προς κάθε κατεύθυνση.
Χωρίς να μπορεί κάποιος να γνωρίζει κάθε στιγμή τι χρήματα διαθέτει, τι έσοδα περιμένει και ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος τοποθέτησης των χρημάτων για καλύτερη απόδοση, δεν μπορεί κανένα έξοδο να πραγματοποιηθεί.
Η οργάνωση του λογιστηρίου του Δήμου, με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, την εγκατάσταση ηλεκρονικών συστημάτων διαχείρισης και την εκπαίδευση των υπαλλήλων για τη χρήση του, ήταν ένα πολύ σημαντικό κι απαραίτητο έργο που κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να πραγματοποιήσει, αφ’ ενός για να συνεχίζεται η αδιαφάνεια και η ελεύθερη είσοδος του καθενός στο ταμείο του Δήμου, αφ’ ετέρου γιατί είναι έργο που δεν φαίνεται, ώστε να αποδώσει στον κάθε πολιτικό ψήφους, στις επόμενες εκλογές.
Ο κάθε πολίτης το έργο αυτό το βλέπει στην ιστοσελίδα του Δήμου, που αναρτώνται κάθε μήνα τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου μας.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
Μετά το νοικοκύρεμα του λογιστηρίου, ο Γιάνναρος έκανε το επόμενο μεγάλο έργο. Σε συνεργασία με πιστοποιητικό φορέα και κατόπιν ελέγχου, πήρε για το Δήμο μας πιστοποιητικό « Διαχειριστικής Επάρκειας». Αυτό είναι ένα πιστοποιητικό, που βεβαιώνει ότι ο Δήμος μας είναι ικανός να αναλάβει μόνος του χρηματοδοτούμενα από την ΕΟΚ έργα.
Μέχρι τώρα, λόγω του ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε λογιστήριο, δεν μας εμπιστευόταν η ΕΟΚ να μας δώσει να διαχειριστούμε λεφτά για έργα χρηματοδοτούμενα.
Ετσι έπρεπε ο Δήμος μας να υπογράψει μια σύμβαση πρώτα με την Κεφαλλονιά ή με την περιφέρεια, όπου θα εκτελούσε η Κεφαλλονιά ή η περιφέρεια το έργο για λογαριασμό του Δήμου μας.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ:
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ- ΕΠΑΛ
ΠΟΣΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 230.000 ΕΥΡΩ
Ηδη λοιπόν, με τη δική μας διαχειριστική επάρκεια, ξεκίνησε το πρώτο χρηματοδοτούμενο έργο ποσού 230.000 ευρώ, που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου.
Είναι ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης στο κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ, για εξοικονόμηση ενέργειας και την μόνωση των κτιρίων με κατάλληλα παράθυρα, πόρτες κ.λ.π.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ:
” ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ (2) ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ”
ΠΟΣΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 135.300 ΕΥΡΩ
Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλύτερη διαχείριση και την υγιεινή αποθήκευση και συλλογή των αποριμμάτων και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους χρήσης του Δήμου μας ( 1.100 lit).
Με το ανωτέρω σύστημα επιτυγχάνεται η μείωση των λειτουργικών εξόδων λόγω της μικρότερης συχνότητας αποκομιδής των απορριμάτων ( στον μεν κάδο με τα οργανικά έως 10.000 lit δηλαδή έως 10 κάδοι των 1.100 lit στο δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα έως 30.000 lit δηλ. 30 κάδους των 1.100 lit).
Η συνολική χρηματοδοτούμενη δαπάνη της προμήθειας, ανέρχεται στις 135.300 ευρώ και ήδη ο Δήμος μας προχωράει τη διαδικασία της προμήθειας.
Πολλά εξ άλλου ειναι τα έργα των οποίων απαιτείται η ωρίμανση των μελετών ( αδειοδοτήσεις κ.λ.π. ) για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να αναλάβει την εκτέλεσή τους ο Δήμος μας. Μελέτες είναι έτοιμες, όπως η μελέτη του λιμανιού των Φρικών, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο διάδρομος προσγείωσης μικρών αεροσκαφών κ.λ.π.
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ-ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ”
ΠΟΣΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 60.000 ΕΥΡΏ
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών. Ο Δήμος μας υπέβαλλε φάκελο επιλεγοντας το έργο “ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ” .
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας γεωχωρικών πληροφοριών, που θα προσφέρει Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες, σε πραγματικό χρόνο μέσω σύγχρονων διαδραστικών εφαρμογών και προηγμένων τεχνολογιών πληροφορίες.
Ο φάκελος που υπεβλήθει από το Δήμο μας εκρίθει πλήρης και αναμένεται η έγκριση της πρότασης.
ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΧΩΡΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Οπως για να χτιστεί ένα σπίτι, θα πρέπει πρώτα να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό διαφορετικά οι διεκδικητές, αλλά και οι διάφορες υπηρεσίες θα σταματήσουν την ανέγερσή του, έτσι και για να εκτελεστεί ένα έργο υποδομής χρειάζεται το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού.
Αυτή τη δουλειά την κάνει μια για πάντα το κτηματολόγιο.
Το κτηματολόγιο διασφαλίζει και την περιουσία του Δήμου και δεν μπορεί κανένας να την καταπατά και να την κάνει δική του.
Ο Γιάνναρος, σε συνεργασία με την κτηματολόγιο ΑΕ, φρόντισε να συντομεύσει το χρόνο εφαρμογής του κτηματολογίου στο νησί μας, με το να φέρει υπάλληλο της εταιρίας, που αναθέτει η Κτηματολόγιο ΑΕ την κτηματογράφηση και να καταγράψει τη Δημοτική περιουσία.
Ο υπάλληλος αυτός πληρώθηκε από τον Γιάνναρο.
Το ξεκίνημα για την εφαρμογή του κτηματολογίου, δέχτηκε μεγάλο πόλεμο από τους πρώην διοικούντες και οι λόγοι είναι εύκολα αντιληπτοί.
Επειτα συζήτησε ο Γιάνναρος με την Κτηματολόγιο ΑΕ, να παρέχει ο Δήμος τους ορθοφωτοχάρτες, για την εφαρμογή του κτηματολογίου, πληρώνοντας ο Δήμος 100.000 ευρώ. Μ΄αυτό τον τρόπο, αντί το κάθε τοπογραφικό που θα κατέθετε ο πολίτης στο κτηματολόγιο να του στοιχίζει 200 ευρώ περίπου, θα του στοίχιζε 35 ευρώ, αφού θα είχε συμμετοχή και ο Δήμος.
Η πληρωμή για τη δημιουργία των ορθοφωτοχαρτών, δεν ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί κάποιοι σύμβουλοι προτίμησαν μ’ αυτά τα χρήματα να τσιμεντοστρωθεί ένα κομμάτι δρόμος…..
Χωρίς κτηματολόγιο, καμία διάνοιξη δρόμου δεν είναι πραγματοποιήσιμη, γιατί ή θα σταματήσει σε διενέξεις για στις ιδιοκτησιακές διαφορές ή θα πραγματοποιηθεί παράνομα, όπως τόσοι δρόμοι και μονοπάτια στο νησί, που αποτελούν ήδη αιτία δικαστικών διενέξεων.
Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι κάποιος πολίτης έκλεισε χαντάκι οβρίων στο πλάι δρόμου, αφού το επιχωμάτωσε και το περιέφραξε και ο Δήμος δεν έχει τα νομιμοποιητικά έγγραφα ιδιοκτησίας για να το διεκδικήσει.
Αυτό είναι δυνατόν να συμβεί σε κάθε δρόμο στην Ιθάκη κυρίως σε αυτούς που οδηγούν σε παραλίες και εκτός πόλης και οικισμών.
Ηδη το κτηματολόγιο του Δήμου Ιθάκης ανατέθηκε από το Υπουργείο στην κτηματολόγιο ΑΕ και αναμένεται η εφαρμογή του.
ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
( ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ)
Οπως για να χτιστεί ένα σπίτι, χρειάζεται να υπάρχει προηγουμένως ένα σχέδιο για να γνωρίζουμε που θα πρέπει να βρίσκεται η κουζίνα, πού το σαλόνι και που η τουαλέτα και ποτέ δε θα προγραμματιστεί να κατασκευαστεί μια τουαλέτα μεσ’ τη μέση στο σαλόνι, έτσι και για την οργάνωση ενός Δήμου, από την αρχή, αφού τίποτα δε διαθέτει, ούτε βιολογικό, ούτε χώρο εναπόθεσης των σκουπιδιών, ούτε ένα βιοτεχνικό πάρκο κ.λ.π., χρειάζεται ένα σχέδιο.
Απαραίτητο λοιπόν για τη δημιουργία ενός οποιουδήποτε έργου σε ένα Δήμο, ( Βιοτεχνικό πάρκο, Βιολογικός καθαρισμός, χώροι επεξεργασίας απορριμμάτων, Γυμναστήριο κ.λ.π.) είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός.
Το χωροταξικό, είναι το σχέδιο που θα καθορίσει τις χρήσεις της γης, δηλαδή πού πρόκειται να αναπτυχθεί η πόλη και οι οικισμοί και ποιοι είναι τελικά κατάλληλοι χώροι για τη δημιουργία έργων που προκαλούν όχληση ή ρύπανση κ.λ.π.
Από τα πρωτεύοντα έργα που εκτέλεσε ο Γιάνναρος ήδη έχει ανατεθεί και προχωράει το έργο
” ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ”.
Ηδη η πρώτη ενημέρωση – συζήτηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας έγινε και σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί, σε ένα χρόνο θα παραδοθεί και θα έχει ο Δήμος μας στα χέρια του ένα πολυτιμο εργαλείο ανάπτυξης.
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
Ο Γιάνναρος, εξασφάλισε από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας την παραχώρηση του Οικοτροφείου στο Δήμο μας, για τη μετατροπή του σε «Κέντρο Μέριμνας Ευπαθών Ομάδων».
Ανατέθηκαν οι περισσότερες μελέτες για την επισκευή του και ήδη παραλήφθηκαν από το Δήμο οι αρχιτεκτονικές μελέτες και οι στατικές μελέτες και ανατίθενται άμεσα οι υπόλοιπες, ήτοι ηλεκτρολογικές κ.λ.π. καθώς και η προετοιμασία του φακέλου για την λήψη της οικοδομικής άδειας για την επισκευή του. Ο δικηγόρος της εταιρίας που διαχειρίζεται τη δωρεά Συρμή, στην Ελλάδα, μετά από επανειλλημένη τηλεφωνική επικοινωνία , οταν πληροφορηθηκε ότι ο Δήμαρχος παύθηκε είπε ακριβώς: « Οταν αποκατασταθούν και σταθεροποιηθούν τα πράγματα τηλεφωνείστε μου να έρθω» .
Είναι κι αυτή η εξέλιξη της προσωρινής παύσης της συνεργασίας με την εταιρία που διαχειρίζεται τη δωρεά Συρμή ,μια από τις πρόσθετες ζημιές που προκάλεσαν στον τόπο, αυτοί που απεργάστηκαν μέσα από πολιτικές διόδους, αυτού του βρώμικου συστήματος, την παύση του εκλεγμένου Δήμαρχου του νησιού…
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ,ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Α. ΔΡΟΜΟΙ
Τη δημιουργία δρόμων για πρόσβαση σε πέντε τουλάχιστον παραλίες και την αντίστοιχη ενοικίαση για τοποθέτηση καντίνων.
Η διάνοιξη ενός δρόμου ή ακόμη και η βελτίωσή του, χρειάζεται τόσο ξεκαθάρισμα των ιδιοκτησιών και τόσες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, που χωρίς την ύπαρξη του κτηματολογίου και του χωροταξικού, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον νωρίτερα από δύο τετραετίες.
Ο τεράστιος αυτός χρόνος καταναλώνεται μόνο για να δωθούν άδειες σε αυτονόητα θέματα, όπου στο τέλος καταλήγουν στις αρχικές προτάσεις του Δήμου, που είναι και ο μοναδικός άμεσος φορέας ο οποίος και γνωρίζει και ενδιαφέρεται.
• Ο Γιάνναρος ξεκίνησε τη βελτίωση του δρόμου του Μάρμακα και βρέθηκε κατηγορούμενος από καταγγελίες των συνήθων ατόμων που όλοι οι Θιακοί γνωρίζουν.
• Ξεκίνησε με εργάτη του Δήμου και μπουλτόζα που διεκδίκησε από την περιφέρεια, ακριβώς για την ανέξοδη για το Δήμο διανοιξη υπάρχοντων δρόμων και μονοπατιών.
Πάλι οι συνήθεις καταγγέλλοντες εχθροί του νησιού, σταμάτησαν το δρόμο στην Ανωγή.
• Πλέον, αναμένεται ή η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του χωροταξικού ή το ξεκίνημα για μελέτες και αδειοδοτήσεις όπου θα χρειαστούν χρόνια……
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΧΩΡΙ.
• Πραγματοποιήθηκαν διανοίξεις του δρόμου, τσιμεντοστρώθηκαν 600 μέτρα και αναμένεται εντός των ημερών η έγκριση από το Ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών για την ολοκλήρωσή του.
• Η έγκριση από το ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών, αναμένεται και για την τσιμεντόστρωση του δρόμου στα Ματζαράτα, του δρόμου Φρίκες Μάρμακα καθώς και για τσιμεντοστρώσεις μικρότερων δρόμων και στη βόρειο και στην Νότιο Ιθάκη.
• Ηδη ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του δρόμου Πηλικάτα – Λαχός.
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η δημιουργία τριών τουλάχισον πάρκιγκ μέσα στην πόλη και η διαχείρησή τους από δημότες .
Μετά από πολύ χρόνο, πραγματοποιήθηκε ο σχεδιασμός του πάρκιγκ στα Γαλατέικα και του πάρκιγκ που δημιουργήθηκε στην Μητρόπολη μετά την κατεδάφιση των παραπηγμάτων και τον καθαρισμό του χώρου.
Δεν προκυρήχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, γιατί δεν πρόλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου.
Στόχος της δημιουργίας των πάρκινγκ ήταν το νοικοκύρεμα και η οργάνωση των χώρων, με ένα συμβολικό ποσόν για τους δημότες και κανονική αμοιβή εκ μέρους των τουριστών, η δημιουργία μερικών θέσεων εργασίας και η αποσυμφόρηση του παραλιακού δρόμου, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Η πρόταση για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Μάρμακα, με ελάχιστο κόστος για το Δήμο, ταυτόχρονα με την τσιμεντόστρωση του δρόμου του Μάρμακα, στόχευε στην προσέλκυση τουριστών και στην δημιουργία κάποιων θέσεων εργασίας.
Η πρόταση καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και βρήκε σοβαρές αντιδράσεις από τους ψαράδες.
Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
Στόχος της ενοικίασης της Μαρίνας είναι o εξωραϊσμός του χώρου, η αναβάθμιση των υπηρεσιών, η προσέλκυση τουριστικών σκαφών και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Ηδη προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση και συνεχίζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης του χώρου.
ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΑΡΟ
1.Μελέτη αεροδρομίου στην Ανωγή, 25.000 ευρώ
2.Τοπογραφική μελέτη για την αποχέτευση του παραλιακού δρόμου. 10.000 ευρώ.
Μελέτη και μερική εκτέλεση περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Αθανασίου. 15.000 ευρώ
3. Δούρειος ίππος στο φυσικό του μεγεθος.
ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ:
Από τον κ. Σ. Καραμπάτσο:
1.Πλήρης Μελέτη ασφαλτόστρωσης του δρόμου στα καμίνια 25.000 ευρώ.
Πλήρης μελέτη ασφαλτόστρωσης του Δρόμου στο Μαραθιά 15.000 ευρώ.
Τριάντα στρέμματα δωρεά, για να γίνει το Οδυσσειακό Κέντρο σπουδών.
Από τον κ. Δ. Αργυρόπουλο:
Το κόστος της ανακατασκευής της πλατείας.
ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Μέσα στα δυο χρόνια της θητείας του ο Γιάνναρος, εκτός των παραπάνω σημαντικών και βασικών για την ανάπτυξη του Δήμου έργων, πραγματοποιήσε και πλήθος άλλα μικρότερα έργα, μέσα στις παρακάτω σοβαρές αντίξοες συνθήκες:
• Μέσα σ΄ ένα ανηλεή και πρωτοφανή πόλεμο λάσπης ψευτιάς και προπαγάνδας που εξαπέλυσαν οι κ. Σκληρός, Αρσένης, Καραβίας, Ταφλαμπάς και Λιβιτσάνης σε συνεργασία με υποχείρια πολιτικούς και βουλευτές, με στόχο να κουκουλώσουν δικές τους εγκληματικές ενέργειες που είχαν σχέση με το ταμείο του Δήμου και τα νομικά του πρόσωπα και να συνεχίσουν το ίδιο έργο στο Δήμο για τη δική τους βόλεψη και τη συνέχιση του ίδιου έργου που παρείχαν στο Θιάκι επί δεκαετίες.
• Με το νόμο Καλλικράτη, που έδεσε τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης σε οποιαδήποτε οικονομική κίνηση και απαγόρευεσε την πληρωμή βασικών υπηρεσιών στο Δήμο, με αποτέλεσμα οι παραπάνω πολιτικάντες να παραπλανούν τους πολίτες εισάγοντας αιτήματα που γνώριζαν πως δεν επιτρέπει ο νόμος Καλλικράτη να πραγματοποιηθούν,
• Με το νόμο Καλλικράτη που απαγόρευει κάθε πρόσληψη ακόμη και του πιο αναγκαίου προσωπικού, χωρίς να ενδιαφέρεται αν ο Δήμος μπορεί να εκτελέσει βασικές του υποχρεώσεις.
Τα παραπάνω εμπόδια και άλλα πολλά ήταν που βρέθηκαν ή στήθηκαν στην Δημαρχιακή πορεία του Γιάνναρου.
Ωστόσο ας βρεθεί ένας εκ των επι δεκαετίες διαχειριστών του τόπου, που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως ο Γιάνναρος δεν έκανε έργο, να αναφέρει περισσότερα και ουσιαστικότερα έργα για τον τόπο μέσα σε δυομισι χρόνια……