αργεντινομάχοι και αργεντινολάτρες
Εγραψε: Pitsirikos
Η Αργεντινή επιλέγει την χρεοκοπία και τη σύγκρουση με τα κερδοσκοπικά funds, και στην Ελλάδα ξεσπάει πόλεμος ανάμεσα σε αργεντινομάχους και αργεντινολάτρες. Οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως δεν τους παίρνει πια να κρίνουν τους άλλους λαούς.
Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί, στην Αργεντινή -σε αντίθεση με την Ελλάδα- δεν έχουν ακόμα την εξουσία οι πολιτικοί που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία το 2001.
Ο Φερνάντο ντε λα Ρούα εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο.
Επίσης, οι πολίτες της Αργεντινής δεν απέδωσαν την χρεοκοπία της χώρα τους στους …μετανάστες, ούτε ψήφισαν νεοναζιστές.
Σύγκριση ανάμεσα στην χρεοκοπία της Ελλάδας και της Αργεντινής δεν μπορεί να γίνει, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Η πρόεδρος και η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξαν την σύγκρουση με τα κερδοσκοπικά funds, και δεν είναι λίγοι αυτοί οι ειδικοί που θεωρούν πως έκανε τη σωστή κίνηση.
Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς δεν έχει καμία σχέση με τον καπιταλισμό όπως τον ξέραμε μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες.
Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς είναι ο πιο άγριος καπιταλισμός – μέχρι τον επόμενο- και έχει μετατρέψει την παγκόσμια οικονομία σε καζίνο.
Κι αυτό δεν είναι μια αριστερή θεώρηση· οι ίδιοι οι καπιταλιστές είναι που ασκούν σκληρή κριτική στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς που δεν είναι, βέβαια, καθόλου ελεύθερη.
Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε την εξουσία να την έχουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί ή τα αρπακτικά funds.
Ξεκάθαρα πράγματα.
Αν στο εξής τις αποφάσεις για την Αργεντινή, την Ελλάδα -και την κάθε χώρα- θα τις παίρνουν οι κερδοσκόποι και τα …αμερικανικά δικαστήρια, δεν χρειάζονται πια εκλογές. Να καταργηθούν.
Οι πολιτικοί που υπακούν τυφλά στις Τράπεζες και στα κερδοσκοπικά funds- δηλαδή οι Έλληνες πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων από την χρεοκοπία του 2010 και μετά- δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.
Είναι διακοσμητικοί.
Και είναι και άσχημη διακόσμηση πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η Αργεντινή επέλεξε τη σύγκρουση με τα κερδοσκοπικά funds.
Η Αργεντινή επέλεξε να αναδείξει την παράνοια της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα.
Ήδη, ο διάλογος, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ανοίξει.
Προσφεύγοντας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Αργεντινή θέτει ευθέως το ερώτημα «Δημοκρατία ή Κερδοσκόποι;».
Και θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε την επίσημη απάντηση.
Αν οι εκπρόσωποι των αρπακτικών funds και ο Αμερικανός δικαστής επιμείνουν, θα φάνε μια ωραία βόμβα και δεν θα επιμένουν πια.
Αν εσύ πιστεύεις πως, για την πλάκα σου, μπορείς να παίζεις με τη ζωή ενός ολόκληρου λαού, μπορεί κάποιος πατριώτης να παίξει και τη δική σου ζωή. Και δεν θα σε κλάψει κανείς.
Και στο εξής, οι υπόλοιποι κερδοσκόποι θα είναι κάπως πιο διαλλακτικοί και συζητήσιμοι.
Η Αργεντινή έχει ήδη ξεμπερδέψει με την χρεοκοπία της.
Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα αντιληφθεί πως έχει χρεοκοπήσει.
Αλλά η Ελλάδα μπορεί να είναι τυχερή.
Η σημερινή στάση της Αργεντινής βοηθάει πολύ την Ελλάδα. Και άλλες χώρες.
Αν η Αργεντινή δικαιωθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα υπάρχει δεδικασμένο .
Σε ευχαριστούμε Αργεντινή.
One Comment
aris
Στο δικαστήριο της Χάγης η υπόθεση Αργεντινής.
Μάλιστα!
Και από ποιους εξαρτάται η ύπαρξη και η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου?
Από τις κρατικές – εθνικές οντότητες του πλανήτη.
Και οι προϋποθέσεις για να υπάρχουν στη πράξη και όχι στα λόγια αυτές οι «οντότητες» ποιες είναι?
Τα διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα και η μη ύπαρξη της έννοιας «πλανητάρχης», μια προπαγανδιστική λέξη που πολύ ύπουλα και έξυπνα τη φάγαμε στη μάπα και οι γνωρίζοντες σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα.
Ευτυχώς που κάπου σκάλωσε το σχέδιο και η προσπάθεια (για την ώρα πάντα) της ίδρυσης ενός νέου «Παπικού» Μεσαιωνικού κόσμου γιατί όταν ισχύσει κάτι τέτοιο ζήτω που κάηκε ο κοσμάκης!
Θα έχουμε το νέο αλάθητο όχι του Πάπα αλλά του Πλανητάρχη, δύο λέξεις συνώνυμες πλέον και πρακτικά ίδιες.
Θα υπάρχει το οικονομικό κονκλάβιο εκπροσωπούμενο από τον εκάστοτε θεατρίνο μαστούρη της κόκα ενδεδυμένο τη στολή του αρχάγγελου «Γαβριήλ», ή «Μιχαήλ» ανάλογα τις προτιμήσεις (κατόπιν σφυγμομετρήσεων) του κοσμάκη ο οποίος (κοσμάκης) αν και άνευ κόκας είναι περισσότερο μαστουρωμένος από τους αρχιχρήστες της.
Μέσα σε αυτές τις διαστάσεις ας τοποθετήσει ο καθένας μας το ρόλο που πήγε να παίξει η Ελλάδα, το ρόλο που παίζει σήμερα και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Μέσα σε αυτές τις διαστάσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν αργεντινομάχοι και αργεντινολάτρες.
Μέσα σε αυτές τις διαστάσεις αν δεν αντιληφθούμε τη πραγματικότητα και το γεγονός της ύπαρξης του Γ΄ Παγκόσμιου, θα εισπράξουμε το δράμα που ζήσαμε στο Β΄ Παγκόσμιο και τα γελοία τότε ευχαριστώ από τους κατ΄ ουσίαν ξεδιάντροπους εκμεταλλευτές μας.
Υ.Γ.
Αυτό το παραμύθι το είδα ψες στον ύπνο μου.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.