Ακόμη ένα καλοκαίρι φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του και ο απολογισμός των ατυχημάτων τα οποία έλαβαν χώρα στα φέρι μποτ κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος οχημάτων στο εσωτερικό τους ήταν χειρότερος από κάθε άλλη χρονιά, αναγκάζοντας τις αρχές να πάρουν δραστικά μέτρα ενόψει της νέας σεζόν.
Έτσι, το Υπουργείο Ναυτιλίας, σε άμεση συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών, Παιδείας και Απασχόλησης, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 2.00ο ανέργων καθηγητών γεωμετρίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν ως παρκαδόροι σε φέρι μποτ αλλά και πλοία της γραμμής. Οι υπάλληλοι αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο καθήκον των οδηγιών προς τους οδηγούς, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή χωρητικότητα αυτοκινήτων και φορτηγών στους ειδικούς χώρους των πλοίων. Μέχρι σήμερα, το ρόλο αυτό αναλάμβαναν οι ναυτικοί των πλοίων, για τους οποίους μοναδικό κριτήριο αποτελούσε το να είχαν ξεπεράσει το επίπεδο 11 στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Tetris. Πλέον, θα απαιτείται πτυχίο γεωμετρίας ή έστω μαθηματικών καθώς και συστατικές επιστολές από έμπειρους επιστήμονες του κλάδου.
«Κάτι έπρεπε να κάνουμε. Μονάχα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διαδικασία του παρκαρίσματος πάνω από 500 οχήματα, ενώ ο χώρος που έμενε ανεκμετάλλευτος ήταν υπερβολικά μεγάλος. Επίσης, κατά τη διαδικασία του ξεπαρκαρίσματος δημιουργείτο πανικός με αποτέλεσμα αρκετές ημέρες τα οχήματα να παραμένουν εγκλωβισμένα πάνω στο φέρι για ώρες. Θεωρώ πως οι καθηγητές Γεωμετρίας θα δώσουν τη λύση», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο καπετάνιος Αργύρης Μαέστρος, ο οποίος εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Νεάπολη -Ελαφόνησος.
Στο «Κουλούρι» μίλησε και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σημείωσε: «Η Κυβέρνηση έδειξε μεγάλη πυγμή, προσφέροντας δουλειά σε τόσους άνεργους καθηγητές γεωμετρίας λύνοντας ταυτόχρονα και το μείζον πρόβλημα του παρκαρίσματος στα καράβια. Και ο Ευκλείδης άλλωστε, ο πατέρας της Γεωμετρίας έτσι ξεκίνησε, δίνοντας οδηγίες σε άμαξες ώστε να παρκάρουν σε πλοιάρια».
Τέλος, το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από τις αρχές του έτους και μέχρι το Μάιο σε όλα τα πλοία θα εργάζονται καθηγητές γεωμετρίας οι οποίοι θα παρακολουθούν ταυτόχρονα μαθήματα φωνητικής ώστε να μπορούν να δίνουν τις οδηγίες τους φωνάζοντας, όπως έκαναν μέχρι πρότινος οι ναυτικοί.