Όχι, δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα…
Πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε το πρώτο τακτικό δρομολόγιο της KEFALONIAN LINES στην γραμμή ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ.
Το επιβατικό κοινό και η κοινωνία της Ζακύνθου αγκάλιασε το εγχείρημα της Εταιρείας μας και το πλοίο, ενώ η Εκκλησία παρέδωσε στο πλοίο την ιερή παντόφλα του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, τιμή που αποδίδεται σε πολύ σημαντικές στιγμές για το νησί.
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε με ειδική τελετή αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι, ενώ ακολούθησε αγιασμός, στον οποίο παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και επιβατών.
Η KEFALONIAN LINES, ο πλοίαρχος του Πλοίου και όλο το προσωπικό ευχαριστούν από καρδιάς την ζακυνθινή κοινωνία και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγ. Διονυσίου για την μεγάλη τιμή που έκαναν στο πλοίο μας , ενώ από την πλευρά της η Εταιρεία μας υπόσχεται ότι θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών του νησιού.
Η ιερή παντόφλα του Αγ. Διονυσίου τοποθετήθηκε σε ειδική λάρνακα και θα παραμείνει τοποθετημένη στο κεντρικό σαλόνι του «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ».
Με εκτίμηση,
Για την KEFALONIAN LINES SHIPPING Co.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ
(Δελτίο Τύπου της Kefalonian Lines)
Οκτωβρίου 11, 2014 in Μυστήρια πράγματα
One Comment
aris
Αξιοθαύμαστη παντόφλα όχι όμως αντιπροσωπευτική του ασκητή και ελεήμονος Αγίου Διονυσίου.
Με κάτι τέτοια εκφυλλίζουμε τις αρχές και αξίες της θρησκείας μας.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ιστορία μας με τα γνωστά αποτελέσματα.
Αντίστοιχο παράδειγμα:
Το τι χρωστάμε στο Κολοκοτρώναρο όλοι το γνωρίζουμε. Πάντα υπήρξε λιτός, απλός, θρησκευόμενος, και Έλληνας μέχρι κόκκαλο, γεμάτος ιδανικά και αξίες.
Και προς τιμή μας ένας από τους δύο δικαστές που ψήφισαν αθωωτικά στην καταδίκη του εις θάνατον ήταν Ζακυνθινός (και έκτοτε τράβηξε τα πάνδεινα), ενώ ο δικηγόρος του ήταν Κεφαλλονίτης.
Στο θέμα μας όμως:
Το 1884, οι Ναυπλιώτες συγκεντρώνουν ένα ποσό και αναθέτουν στον μεγάλο γλύπτη Λάζαρο Σώχο τη δημιουργία ενός ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Σώχος αφού έκανε την απαραίτητη έρευνα, αποφάσισε να αποτυπώσει τον ήρωα με την αυθεντική του μορφή. Σας φέρνω ως παράδειγμα το γνωστό μας πεντοχίλιαρο.
Έλα όμως που η επιτροπή δε φανταζόταν τον ήρωα όπως πραγματικά ήταν?
Έτσι ανάγκασαν το γλύπτη να του κοτσάρει μια αρχαιοπρεπέστατη και όλο μεγαλείο περικεφαλαία.
Ο γλύπτης όμως επειδή είχε άλλη γνώμη, παρόλο που δέχτηκε να κάνει την παρέμβαση, άφησε ένα μικρό μήνυμα κάτω από την περικεφαλαία που ανακαλύφθηκε το 2002 κατά τις προσπάθειες συντήρησης του έργου. Η επιγραφή έλεγε:
«Παρά τη θέλησιν του Σώχου, Κολοκοτρώνη μου, ξαναφόρεσε την περικεφαλαία, Paris 1909».
Άγιέ μου κάνε και εσύ το θάμα σου, κοτσάρισε και εσύ μια τοσιδούλα επιγραφή στη παντόφλα μπας και σταματήσουμε κάποτε αυτόν τον καταστρεπτικό Νεοελληνισμό.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Aris
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.