Ιθάκη
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 18:00.
Ξενοδοχείο “Μέντωρ”
Ομιλία της οινολόγου Σιαμπάνη Μαρίας από Πάτρα, με θέμα:
Η τέχνη του ποιοτικού κρασιού και στους ερασιτέχνες
Σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης
Καθαριότητα και υγιεινή
Απαραίτητες αναλύσεις
Δοχεία και υλικά οινοποίησης
Το ποιοτικό κρασί χρειάζεται καλή πρώτη ύλη, καθαριότητα και ειδικές τεχνικές για να μας δώσει καλό αποτέλεσμα και διάρκεια στον χρόνο.
Πάντα με τη βοήθεια του οινολόγου, χειριζόμαστε κάθε χρονιά, κάθε μούστο ανάλογα το σκοπό που επιθυμούμε π.χ. τα λευκά και ροζέ κρασιά πίνονται ευχάριστα με φρουτώδη αρώματα, επομένως θα πρέπει να καταναλώνονται γρήγορα. Ενώ τα ερυθρά αν εφαρμόσουμε συγκεκριμένες τεχνικές, μπορούν να καταναλωθούν και μετά από πολλά χρόνια.
Επομένως καθορίζοντας το σκοπό από την αρχή, δουλεύουμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μόνο η γνώση μπορεί να βελτιώσει το κρασί !
___________________________________________________________________________
Η ομιλία απευθύνεται σε όλους όσοι ασχολούνται με την παραγωγή κρασιού ή έχουν σκοπό να ασχοληθούν και σε οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί . Φυσικά θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.
Πληροφορίες για την εκδήλωση
Πατσαλιάς Ευστάθιος 6977693474
Σιμήρης Παντελής 6973209551