ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει ότι στις 17 Ιανουαρίου 2015 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της Λύσσας, επιτυχώς.
Το πρόγραμμα διήρκεσε πέντε (5) ημέρες και καλύφθηκε η περιοχή της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που ορίζεται από τον Δήμο Αμφιλοχίας και ένα μέρος του Δήμου Αγρινίου, που αντιστοιχεί στον πρώην Δήμο Παρακαμπυλίων.
Το τμήμα Κτηνιατρικής, για άλλη μία φορά εφιστά την προσοχή των κατοίκων αυτών των περιοχών σε τυχαία ανεύρεση του εμβολιακού δολώματος να μην το αγγίζουν και σε περίπτωση που κατά λάθος έλθουν σε επαφή με αυτό να το δηλώνουν στις Δημόσιες Υγειονομικές αρχές για ενδεχομένως περαιτέρω ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνούν και με τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους.
[divider] [/divider]
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015
Δελτίο Τύπου
Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των Ερευνητικών Ινστιτούτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητά ο Π. Πλατανιάς από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα
Ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό του ΕΛΓΟ – Δήμητρα και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη λειτουργία των Ερευνητικών Ινστιτούτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Σέρκο Χαρουτουνιάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Πλατανιάς.
Όπως τονίζει ο κ. Πλατανιάς, ήδη η πρόταση της Περιφέρειας έχει δημοσιοποιηθεί και κοινοποιηθεί και αφορά στη λειτουργία και επαρκή στελέχωση του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Πάτρας ως Κέντρου ερευνητικής δραστηριότητας για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και η επαναδραστηριοποίηση και στελέχωση τόσο του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών Πύργου, όσο και του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου υπό νέα ταυτότητα σύμφωνη με την υπάρχουσα πλούσια υποδομή της περιοχής, αμφότερα, παραρτήματα εκείνου της Πάτρας, ως κέντρα μεταφοράς της τεχνογνωσίας και ανάπτυξης πρότυπων αγροκτημάτων.
Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης, τονίζει πως «ο καλός σχεδιασμός της οργάνωσης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές για να τον υποστηρίξει», ενώ δηλώνει πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντα στη διάθεση του ΕΛΓΟ ώστε να ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για τις επιστημονικές, ερευνητικές και εργαστηριακές υποδομές και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να συνεργαστούν μαζί τους αλλά και με την ΓΓΕΤ για την ανάπτυξη του δικτύου αγροδιατροφικής ερευνητικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Να σημειωθεί πως το θέμα λειτουργίας ερευνητικών δομών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκε και στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα στο οποίο ζητούνται από τους αρμοδίους απαντήσεις σε ερωτήματα – αιτήματα.