aris (ανάλυση)
απάντηση στο: με τον συριζα για μια προοδευτική δημοκρατική διέξοδο
22/01/2015 | 10:36
Θα έλεγα ότι συμφωνώ στα περισσότερα κεντρικά σημεία αυτού του άρθρου αλλά χρειάζεται σκέψη στο πως αντιδρούμε σα μια χώρα όχι μεγάλη και χωρίς, ή καλύτερα πλήρως ελεγχόμενη πολεμική ισχύ.
Δεύτερο ζώντας τη δική μας οικονομική κατάντια δε βλέπουμε τα μαύρα οικονομικά σύννεφα στα οποία μπλέκεται όλη η Ευρώπη. Ας μη ψάχνουμε για υποτιθέμενους εχθρούς όπως το ΡΑΙΧ και λοιπές μακακίες γιατί κάθε χώρα το πισινό της κοιτάει πρώτα όπως και εμείς.
Υπάρχει μια χρεωμένη Ευρώπη που δε βλέπει μελλοντική ανάπτυξη μια και στηρίζεται περισσότερο σε πώληση τεχνογνωσίας – τεχνολογίας η οποία σιγά – σιγά και ύπουλα μεταφέρεται στις Ανατολικές χώρες που σε συνδυασμό με τα εκεί ανύπαρκτα μεροκάματα είναι καταστροφή. Φυσιολογικότατα και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε φτώχεια και οικονομικό μαρασμό. Προσωπικά βλέπω να οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη στιλ Λατινικής Αμερικής. Και αυτή έδιωξε τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και έμπλεξε πολύ χειρότερα, αποτέλεσμα που εύκολα βλέπει σήμερα και ο πιο βλάκας.
Αναγκάστηκε (η Ευρώπη) να σεγοντάρει την Αμερική σε οικονομικά μέτρα ενάντια στον καπιταλιστή πλέον Πούτιν, για την υπόθεση Κριμαίας – Ουκρανίας ένα πρόβλημα που η «βαθειά» Δύση εσκεμμένα προκάλεσε. Σιγά μην άφηνε ο οποιοσδήποτε στήσιμο πυραύλων δίπλα στο «σπίτι» του, ή το χάσιμο του στόλου του (Κριμαία) στη Μαύρη και Μεσόγειο θάλασσα, μη λέμε μακακίες τώρα… Όταν έγινε κάτι τέτοιο στη Κούβα η Αμερική κόντεψε να κάμει τον πλανήτη γης Μαδιάμ το ξεχάσαμε? Τότε όμως μέτραγε η πυρηνική βόμβα ενώ τώρα πλέον μετράει ο πόλεμος με το γάντι.
Αφού φτιάχτηκε κάπως ο Πούτιν με το πόλεμο του Ιράκ που ανέβασε τη τιμή των καυσίμων στα ύψη, τώρα με την πλήρη πτώση των τιμών ζορίζεται αυτός, και αντί να ανασάνει η Ευρώπη πολύ όμορφα με το κόλπο της Κριμαίας δεν έχει χειμωνιάτικα κανένα κέρδος αλλά μάλλον χασούρα. Είναι το γνωστό με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Αμά και η Αγγλία που δεν έχει το ίδιο νόμισμα τι κάνει? Πιο πολύ της κοστίζει πλέον η εξόρυξη πετρελαίων από τη Βόρεια Θάλασσα (λόγω μεγάλου βάθους) παρά να τα αγοράζει, «μέσα» μπαίνει! (Αυτή βέβαια μπορεί να έχει βάλει στο «μαντήλι» υποσχέσεις για πάρτη της).
Φυσικά οι τιμές του πετρελαίου δεν μπορεί να διατηρηθούν χαμηλά γιατί τινάζονται όλα στο αέρα για τα διεθνή Φάουντς (sic) και το πολύ σε ένα χρόνο όλα θα έχουν επιστρέψει στον παλιό «καλό» ρυθμό τιμών, μόνο που μαζί με αυτό θα έχουν αλλάξει πολλά για τον κοσμάκη.
Βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο πολύ κρίσιμη και οι αποφάσεις του κάθε Έλληνα είναι καθοριστικές, είναι αυτό που λένε διάλεξε και πάρε. Μετράς το μπόι σου Θιακοκεφαλλονίτικα και ράβεις «κουστούμι».
Άλλωστε η ζωή σε αυτή τη χώρα μέσα σε ένα «κουστουμάκι» σπαταλιέται ανέκαθεν.
Και έχεις και εκειόνε το ράφτη να σε αρωτάει «δεξιός» είσαι, ή «αριστερός»?
Μη τρομάζετε για τη κατασκευή του καβάλου πρόκειται και μόνο !!!
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
άσχετο:
αριστερός ή δεξιός;
Πρόκειται για κλασική ερώτηση που κάποτε έθεταν στους πελάτες τους οι τελούντες πλέον υπό εξαφάνιση ράφτες.Δεν αφορά στον πολιτικό προσανατολισμό τινός, αλλά στην εκ γενετής προδιάθεση των γεννητικών του οργάνων του να τείνουν προς τα αριστερά ή δεξιά του παντελονιού.
– Από τα μέσα του 19ου αιώνα, εμφανίστηκαν οι Φραγκοράφτες που έραβαν τις «ευρωπαϊκές» ενδυμασίες. Οι Φραγκοράφτες αντικατέστησαν σιγά-σιγά τους αμπατζάδες και από τις αρχές του 20ου αιώνα κυριάρχησαν εντελώς στην παραγωγή των ενδυμάτων. Φραγκοφορέθηκα, έλεγαν στην Μικρά Ασία, ντύθηκα Ευρωπαϊκά. Φραγκιά έλεγαν την Γαλλία και γενικά την δυτική Ευρώπη. Ο φραγκοράφτης έφτιαχνε ανδρικές φορεσιές. Έπαιρνε με τη μεζούρα τα μέτρα του πελάτη. Μετρούσε: στήθος, πλάτη, μάκρος, μανίκια, καβάλο. Ρώταγε «είσαι δεξιός ή αριστερός;» Έβαζε σημάδια πάνω στο ύφασμα και το έκοβε…
– Δεν ξέρω αν είμαι αριστερός ή δεξιός. Νομίζω πως δεν χωράω πουθενά, αλλά καλού-κακού θα ρωτήσω το ράφτη μου.
– Πιστεύω ότι «δεξιά κι αριστερά» υπάρχει σήμερα μόνο στα…ανδρικά παντελόνια..που γίνονται με παραγγελία στο ράφτη. Κι αν λάβουμε υπόψιν ότι στην πλειοψηφία οι άνδρες αγοράζουν έτοιμα τα παντελόνια τους αντιλαμβάνεστε το αποτέλεσμα…
κι ένα ανέκδοτο
Πάει ένας τύπος στον γιατρό
– Γιατρέ μου, έχω έναν φοβερό πόνο στους όρχεις ο οποίος πάντα καταλήγει στην καρδιά μου. Τι είναι;
Ο Γιατρός αφου τον εξετάζει προσεκτικά του ανακοινώνει με σοβαρό ύφος ότι πρέπει να του κόψει τους όρχεις ειδάλλως δεν την βγάζει καθαρή. Τι να κάνει ο τύπος, καλύτερα σου λέει χωρίς μπαλάκια πάρα να τα κακαρώσω και έτσι δέχτηκε.
Μερικούς μήνες μετά από την εγχείρηση, πάει ο φίλος μας να ράψει ένα παντελόνι.
-Αριστερός ή δεξιός; τον ρωτάει ο ράφτης.
-Οπως νά’ναι, του απαντάει ο τύπος, δεν με απασχολεί.
-Οοχι, πρέπει να μου πείτε! Γιατί αν είστε αριστερός και το ράψω για δεξιό ή το αντίστροφο, θα σας πιάνει ένας πόνος που θα ξεκινάει από τους όρχεις και θα καταληγει στην καρδιά!