Το θέμα της παρέμβασης των εκπροσώπων των «θεσμών» στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση έθεσε στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την ομιλία του στη σύνοδο τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρούμε κονδύλια. Είναι πολύ λογικό, τόνισε, που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.
Στην ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου της Συνόδου Κορυφής ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε: «η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο προσπαθούν να διασφαλίσουν στέγαση για φτωχούς συνταξιούχους. Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει σε αυτό».
«Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει με τα σχολικά γεύματα, για παράδειγμα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί μαθητές στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να παράσχουν στα παιδιά τους επαρκή σίτιση και τα σχολικά γεύματα αποτελούν το μόνο πλήρες γεύμα που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση και δε βλέπω γιατί αυτό δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Πρόκειται για απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από το ελληνικό Κοινοβούλιο» πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ζήτησε το λόγο στη Σύνοδο για να επισημάνει το πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική – στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης – και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.
Υπάρχει αντίθεση, τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα στο πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Και εξήγησε ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε επίσης ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και εκτίμησε ότι η βραδινή συνάντηση έχει και χαρακτήρα προκαταρκτικής συζήτησης προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες. Επίσης, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας που νωρίτερα είχε τονίσει ότι το μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι η Ελλάδα καθώς έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Διαβάστε επίσης:
- Τι θα ζητήσει η Ελλάδα στην επταμερή σύνοδο
- Με το πιστόλι στον κρόταφο του Τσίπρα η επταμερής
- Δείτε όλες τις δηλώσεις κατά την άφιξη των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ…
Έκλεισε η πενταμερής συνάντηση που ζήτησε ο Τσίπρας