Μετά από όσα ακούστηκαν σήμερα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, πολλοί στηρίζουν τις ελπίδες τους σε έναν βενζινά, σε έναν άνδρα των ΜΑΤ που θα θέλει να κάνει την ανάγκη του στη Βουλή, σε έναν αξιωματικό της Αστυνομίας που ως άλλος τροχονόμος θα ελέγχει τις πορείες, ακόμα και στον Γρηγόρη Ψαριανό που είναι παντός καιρού κι ένα παιδί για όλες τις δουλειές.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης είπε πολλά στην Επιτροπή για τα μνημόνια. Θεωρεί ωστόσο πως οι δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.
Κάποιοι δημοσιογράφοι βέβαια (θα) διαφωνούν, ο Γιάννης Πρετεντέρης λόγου χάριν. Γνώριζε και ήταν καλά πληροφορημένος. Το είχε αποκαλύψει στο βιβλίο του πως του έλεγαν να αποκρύψει ειδήσεις, όπως κι έκανε. Για το καλό της χώρας. Αλλά και για το κακό της δημοσιογραφίας.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διατύπωσε διαφορετική άποψη από τον κ.Ρουμελιώτη: «Κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο, και σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια». Και δεν σταμάτησε εδώ: «Κάποιοι λυσσομανούν και σήμερα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης. Και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή».
Τίποτε από όλα αυτά δεν ακούστηκε απόψε στα δελτία ειδήσεων. Ξέρω, ξέρω, δεν αναρωτιέστε πλέον το γιατί. Ευτυχώς δεν πέσατε κι εσείς… θύματα παραπληροφόρησης. Τι είστε άλλωστε; Δημοσιογράφοι;