capt odysseus lekatsas: τα συμπεράσματα δικά σας
[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”rollIn” album_title=”false” album_id=”556″]
άσχετο: έλα τώρα δυσσέα, υπό αλβανική σημαία είναι, όχι και μεταξύ μας;
τα λεφτά πάντα φταίνε και οι τράπεζες
αν δεν τ άρεσε να μην έλυνε και να κατέβαινε στο ντόκο, το χω κάνει δυό – τρεις φορές
φιλάκια
Durres
Το Δυρράχιο (αλβ. Durrës, λατ. Dyrrachium, ιταλ. Durazzo, τουρκ. Dıraç, βουλγ. και σερβ. Драч ) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας και βρίσκεται στις ακτές της κεντρικής Αλβανίας, περίπου 33 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τίρανα. Είναι μια από τις αρχαιότερες και οικονομικά σημαντικότερες πόλεις της Αλβανίας.
Το Δυρράχιο βρίσκεται σε ένα από τα στενότερα σημεία της Αδριατικής Θάλασσας, απέναντι από τα Ιταλικά λιμάνια του Μπάρι (σε απόσταση 300 χλμ.) και του Μπρίντιζι (σε απόσταση 200 χλμ.). Το Δυρράχιο έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας και το νεότερο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αλεξάντερ Μοϊσίου. Έχει πληθυσμό 115.550 κατοίκους, ενώ η μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό 265.530. Είναι επίσης το σημείο συνάντησης των εθνικών οδών SH2 και SH4.
Ιδρυμένο τον 7ο αιώνα π.Χ. από Ελληνες αποίκους, από την Κόρινθο και την Κέρκυρα με το όνομα Επίδαμνος, κατοικείται συνεχώς επί 2.700 χρόνια και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Αλβανίας. ΤΟ Δυρράχιο υπήρξε πρωτεύουσα της Αλβανίας από τις 7 Μαρτίου 1914 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 1920, επί της βασιλείας του Γουλιέλμου της Αλβανίας στο Πριγκιπάτο της Αλβανίας.
wikipedia
One Comment
aris
Το βασικότερο είναι το πώς καταντάνε τον κοσμάκη φίλοι μου!!!
Τι άλλαξε εδώ και 3000 χρόνια?
Έτσι την κοπανάγανε από την πατρίδα τους και οι Προέλληνες μετά την κάθοδο των Ηρακλειδών (Δωριέων)!
Και δεύτερο «άσχετο» φίλε Δουδουμανιά :
Και ο γέρος μου κάποτε αν και στέλεχος σε μια ναυτιλιακή παράτησε το πλοίο στη Κρήτη και γύρισε στην Αθήνα με το αεροπλάνο!
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.