Απόστολος Διαμαντής
Το δίκτυο του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) έχει εξαπλωθεί όχι μόνον στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, αλλά και στην Ευρώπη, καθώς συνενώνει όλες τις μαχητικές ισλαμιστικές οργανώσεις. Ήδη η Μπόκο Χαράμ και οι Ταλιμπάν στηρίζουν το ISIS, ενώ και η Αλ Κάϊντα δείχνει κι αυτή να εισέρχεται στο κοινό μέτωπο εναντίον της Δύσης.
Οδεύουμε έτσι ολοταχώς, προς τη δημιουργία ισλαμικού μετώπου και φυσικά προς χερσαίες επιχειρήσεις της Δύσης στη Συρία και επομένως προς μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Τις χερσαίες επιχειρήσεις ευνοεί και η Τουρκία, η οποία έτσι θα αναβαθμίσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της. Το ερώτημα είναι τί ακριβώς θα κάνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι σίγουρο πως θα τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της συμμετοχής της στην εκστρατεία εναντίον του φανατικού ισλάμ.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε θέση σχετικά ασφαλή απέναντι σ’ αυτή τη σύγκρουση, έχει παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με όλες τις αραβικές χώρες, γεγονός που την τοποθετεί σε μια ιδιάζουσα θέση απέναντι στο Ισλάμ γενικά. Επομένως, αυτή τη στιγμή, δεν δείχνει να εμπλέκεται άμεσα στη δίνη των τρομοκρατικών επιθέσεων των ισλαμιστών στις δυτικές χώρες.
Εάν όμως λάβει μέρος στην εκστρατεία που σχεδιάζεται, τότε θα μπει κι αυτή στο στόχαστρο του ISIS. Με δεδομένα το χαμηλό επίπεδο ασφάλειας, την ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου και την διαρκώς αυξανόμενη μουσουλμανική παρουσία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, τότε γίνεται σαφές πως οι κίνδυνοι για τη χώρα μας θα είναι κάτι περισσότερο από ορατοί. Ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός;
Δυστυχώς, όταν η ίδια η Γαλλία δείχνει απροετοίμαστη, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο απροετοίμαστη είναι η Ελλάδα. Πέρα από τις κλισέ φράσεις περί ανεκτικότητας, αλληλεγγύης, ανοιχτής κοινωνίας, ελευθερίας, ισότητας και αδελφότητας, φράσεις που τις χρησιμοποιούν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι κατά κόρον, δεν βλέπουμε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό σχεδιασμό, ούτε πανευρωπαϊκά, ούτε εθνικά. Διότι, δεν είναι αρκετό να διαδηλώνουμε τραγουδώντας come together, ή να ανάβουμε κεριά στους νεκρούς, μιλώντας εκνευριστικά αφηρημένα για τις αξίες μας.
Δεν κινδυνεύουν οι αξίες μας γενικώς και αορίστως. Έχουμε πόλεμο εν όψει. Και πρέπει να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις. Και πάλι δυστυχώς, σε περιόδους κρίσης και πολέμου, τα μέτρα που πρέπει άμεσα να λάβει κάθε κυβέρνηση είναι μέτρα προστασίας, μέτρα προστευτικά του λαού, μέτρα ασφαλείας, μέτρα ελέγχου.
Η κυβέρνηση ελπίζουμε να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και την θύελλα που έρχεται.
Αυτή η σελίδα έχει μοιραστεί 1 φορές. Δείτε αυτά τα Tweet.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ…
Προσφυγικό: Οι προειδοποιήσεις της Frontex στη Γερμανία και…