σχόλιο στο άρθρο “το θιάκι θα καταστραφεί”
Συντάκτης: aris
Επί του συγκεκριμένου θέματος της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα φίλοι μου τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ.
Αρχικά και λίγο άσχετο οι βασικές έρευνες στη θάλασσα συνήθως γίνονται με ηχοβολιστικά, ή μέσω εκτόνωσης πεπιεσμένου αέρα.
Στο κυρίως θέμα μας τώρα, η τεχνογνωσία αποκτάται εύκολα, τα κεφάλαια και δανεικά να είναι αποσβένουνται γρήγορα άμα δεν πέσεις σε κατεργάρηδες, η δε υποδομή είναι ανεπτυγμένη σε κάποιο βαθμό, διαθέτουμε 3-4 αξιόλογα διυλιστήρια και μάλλον θα περάσει ο αγωγός του άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, την οργάνωση την αφήνω στην κρίση σας γιατί εγώ θα την εκτιμήσω σαν με το συμπάθιο σκατά.
Αυτά όμως που διαθέτουμε, σήμερα δεν ωφελούν σε τίποτα μια και όπως αναφέρθηκε το γενικό κέρδος της χώρας θα είναι σχεδόν μηδενικό είτε σα καθαρό κέρδος, είτε σαν έμμεσο δημιουργία θέσεων εργασίας κλπ, γιατί ακόμα και τα ΕΛΠΕ ακούγονται Ελληνικά αλλά ξεπουλήθηκαν πολύ πιο νωρίτερα φτηνότερα από την πρόσφατη συμφορά των τραπεζών.
Ο Πατραϊκός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει μεγάλα βάθη και η εξόρυξη είναι φθηνή, αλλά έχει γύρω – γύρω τέσσερα νησιά συν παραλίες στεριανές που κερδίζουν πολύ περισσότερα από άλλου είδους και καθαρότερες εκμεταλλεύσεις παρά τα κέρδη του υποτιθέμενου πετρελαίου.
Η τεχνολογία έχει πράγματι προχωρήσει αλλά σε μεγάλα ποσοστά έχεις πρακτικά πιθανότητες να πάθεις μια καταστροφική ζημιά. Και μικροζημιές ακόμα που θα είναι σχεδόν καθημερινές δεν θα περνούν απαρατήρητες μια και η περιοχή είναι σχεδόν λίμνη.
Το θέμα είναι ότι τα «κοράκια» χτυπάνε όταν το ζωντανό παραπατάει από την πείνα.
Το άλλο και σοβαρότερο είναι ότι ο κόσμος γενικά ελέγχεται από υπανθρώπους, γιατί ποτέ κανείς δεν τον μαθαίνει ότι τα ¾ των ταρατατζούμ – ταρατατζούμ ηρώων ήταν και είναι ρεμάλια, άρα θα πρέπει να φυλάει διαρκώς τη «πλάτη» του πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο.
Πιστεύω αν και λίγο στριφνός (και συγχωρέστε με) να έγινα κατανοητός.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”rollIn” album_title=”false” album_id=”674″]
άσχετο:
καλησπέρα φίλε
τα νησιά μας ζούνε από τον τουρισμό, δηλαδή την καθαρή μας θάλασσα, είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια.
λίγοι ναυτικοί εμμείνανε, παρόλο που ο καπετάν δυσσέας σπιλιάτσος θέλει να μας μπαρκάρει ούλους όπως τη 10ετία του πενήντα.
μου λέει τι έγινε με την διαρροή της british petroleum στον κόλπο του μέξικού έξω από το Mississippi delta που κατάστρεψε τις ακτές της λουϊζιάνας – αλαμπάμα – τέξας για να μη πω και δυτ φλοριντας και νέου μεξικό για πάρα πολλά χρόνια.
κάτι τέτοιο είναι μη αναστρέψιμο αν συμβεί στον τόπο μας, ο τουρισμός θα χαθεί και οι ντόπιοι θα εγκαταλείψουν τα νησιά αν βρομίσει η θάλασσα για πέντε χρόνια, δεν θ αντέξουν περισσότερο.
οι αμερικάνοι έχουν τεχνολογία, βάζουν 5 δις δολάρια πρόστιμο (δεν έχουν πάρει φράγκο ακόμα) αλλά οι ακτές από τις τρεις πολιτείες έχουν καταστραφεί
εμείς έχουμε τραπεζίτες, εφοπληστές, πλούσιους και πολιτικούς (εκτός από τσίπρα) που κλέβουν το κόπο του ελληνικού λαού και τον βάζουν σε ξένες τράπεζες
σκεφτείτε τι θα γίνει στην ελλάδα αν γίνει κάποια διαρροή, ούτε σε πενήντα χρόνια δεν θα καθαρίσει η περιοχή μας
σ όλον το κόσμο όταν ταξίδευα, όπου υπήρχαν πετρελαιοπηγές δεν υπήρχε ζωή στις κοντινές παραλίες.
όσο για θέσεις εργασίας ξεχάστε το κανένας έλληνας δεν πρόκειται να δουλέψει, πακιστανοί και ινδονήσιοι ως συνήθως, για να μη παραμυθιαζόμαστε.
λεφτά θα δούμε κατα την αποκατάσταση της περιοχής μετα 40 χρόνια για ν αποικηθούν τ άδεια νησιά από συρους που είναι οι καλύτεροι και οι φτωχότεροι, δηλαδή θα τους αγοράσουν γίδια αν υπάρχου ακόμα λόγκοι
σκοτεινό, μαύρο και βρόμικο το μέλλον μας φίλε μου, και να σκεφτείς ότι είμαι πιο οπτιμιστής από σένα και τον καπετά δυσσέα σπιλιάτσο.
φιλάκια
διον διομ μανιας κοινώς δουδουμάνιας
5 Years After BP Oil Spill, Effects Linger And Recovery Is Slow
υ.γ.
για τον φίλο μου capt odysseus
Five years ago, BP’s out-of-control oil well deep in the Gulf of Mexico exploded. Eleven workers were killed on the Deepwater Horizon rig. But it was more than a deadly accident — the blast unleashed the nation’s worst offshore environmental catastrophe.
In the spring and summer of 2010, oil gushed from the Macondo well for nearly three months. More than 3 million barrels of Louisiana light crude fouled beaches and wetlands from Texas to Florida, affecting wildlife and livelihoods.
τι έχεις να πεις γι αυτά καπετά δυσσέα σπιλιάτσο;
δεν προσέχω τι λέω εγώ ή εσύ;
κι αν θέλεις σου αναρτώ και χιλιάδες άλλες καταστροφές στο πλανήτη από εξορύξεις crude oil, χρυσού και όχι μόνο.
και μην ξεχνάς ότι ο τόπος μας μπορεί να ευημερίσει μόνο με οικολογικές εκμεταλεύσεις και τουρισμό
κι αυτό πιετεύω θέλουν κ οι θιακοί.