Παντελής Καραμίχαλος | 07.02.2016 | 01:21
Υπάρχουν σέλφι που δημοσιεύονται, και σέλφι που αποστέλλονται. ΟΙ πρώτες είναι δείγμα του εγγενούς ναρκισσισμού μας, που θρέφεται και θεριεύει μέσα από τα σόσιαλ μήντια, και οι δεύτερες είναι δείγμα ενεργούς ερωτικής σχέσης, είτε λανθάνουσας (όταν πρόκειται για φίλους και συγγενείς) είτε καραμπινάτης (όταν πρόκειται για όλους τους άλλους).
Έχω έναν νεότερο φίλο που ασχολείται με αυτό το άθλημα, και μου λέει ότι οι σέλφι είναι ένας ακριβέστατος δείκτης όχι μόνο για τη σχέση και το είδος της, αλλά και για την κατάσταση της σχέσης. Στην αρχή της σχέσης, οι εραστές στέλνουν σέλφι δίχως να τους ζητηθεί. (Για το κροπάρισμα θα μιλήσουμε άλλη φορά.) Στη μέση της σχέσης, οι εραστές στέλνουν σέλφι μόνον εάν κι εφόσον τους ζητηθεί. Στο τέλος της σχέσης, οι εραστές δεν στέλνουν σέλφι ακόμα κι αν τους ζητηθεί. (Το τέλος της σχέσης ουσιαστικά σηματοδοτείται από αποστολή σέλφι προς τρίτο πρόσωπο. Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε.)
Αυτή την απλουστευτική διαπίστωση, ο φίλος μου πρότεινε να την αναπτύξουμε σε μελέτη και σε γράφημα, και να την ονομάσουμε The Selfie Curve. Μετά τη δημοσίευση σε έγκυρα επιστημονικά πριοδικά, θα βγάζαμε και το ομώνυμο app για κινητά (φυσικά), όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να εισάγει τη σέλφι της επιλογής του με τα ανάλογα πραγματικά στοιχεία, και η εφαρμογή θα του έδειχνε σε ποιο σημείο ακριβώς είναι η σχέση του.
Του είπα να αφήσει τις σαχλαμάρες και να μου στείλει μια σέλφι.