σήμερα έχει σειρά ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος εμφανίζεται ως ο στρατευμένος πόλος έκφρασης της Κεντροδεξιάς
23.08.2016, 08:31 | εφσυν
Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών. Σήμερα έχει σειρά ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος εμφανίζεται ως ο στρατευμένος πόλος έκφρασης της Κεντροδεξιάς με πλαίσιο τον «φιλελευθερισμό, τον αντικρατισμό και τον φιλοευρωπαϊσμό» και οπωσδήποτε με μαχητικό πολιτικό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιάννης Αλαφούζος θα κληθεί τις επόμενες μέρες από τις φορολογικές αρχές για να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2000 έως 2012. Αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη σε βάρος του, που συνοδεύεται με τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του -την οποία διέταξαν, στις 10.8.2016, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου-, ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας θα ζούσε τώρα το δικό του success story.
Η δημόσια δήλωση άλλωστε του καναλάρχη-εφοπλιστή μετά τη δέσμευση της περιουσίας του δείχνει ακριβώς αυτό το αίσθημα υπεροχής που αισθάνεται: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του. Εχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδά μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό». Παράλληλα ο κ. Αλαφούζος κατονομάζει μέσω άλλης -παναθηναϊκής ανακοίνωσης- ως καθοδηγητή της φορολογικής έρευνας εναντίον του τον… ολυμπιακό εχθρό του και πρώην συνεταίρό του, Β. Μαρινάκη.
Ο κ. Αλαφούζος ισχυρίζεται πως βάζει από την τσέπη του δεκάδες εκατομμύρια κερδών του, από το εξωτερικό, ως εθνικός ευεργέτης, για να κρατάει ανοιχτά τα ΜΜΕ του και να υπερασπίζεται τις αξίες του «φιλελευθερισμού, του αντικρατισμού και του φιλοευρωπαϊσμού», δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή την περίοδο, και οπωσδήποτε διαθέτει και προβάλλει πολιτικό πλαίσιο, γραμμή στα ΜΜΕ του με «σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο και ανάλογο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ», όπως δήλωσε και στην Εξεταστική της Βουλής (27.7.2016).
Σε αυτό το έργο του ισχυρίστηκε ότι έχει πιστούς συνεργάτες «την πλειοψηφία των 500 εργαζομένων του στον ΣΚΑΪ που συμφωνούν με τις θέσεις του σταθμού». Αν όμως διαφωνούν, τότε ασφαλώς επιτρέπεται να ασκεί το διευθυντικό του δικαίωμα και να τους απολύει.
Το χθεσινό ρεπορτάζ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Διαβάστε το αναλυτικό δισέλιδο ρεπορτάζ του Δημήτρη Τρίμη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Στενές επαφές» με τη Δικαιοσύνη