24 Ιανουαρίου 2025

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Χα χα χα.
    Το χταπόδι είναι ο καλύτερος μεζές τση σμέρνας (σμύρνα την έλεε ο νόνος μου).
    Κουρλένεται και άμα το γουλίζεις και πέφτουνε οι άφρες στη θάλασσα το μυρίζει από «χιλιόμετρα» μακριά και είναι απίκου!
    Στους ψαροντουφεκάδες όσοι αντέχουν να χτυπάνε μεγάλες σμέρνες πιστεύω ότι θα τους μένουν αξέχαστες εμπειρίες! Επειδή μεγάλη και θαλαμωμένη σμέρνα δε χτυπάς γιατί κάνει κόμπο την ουρά της και δε βγαίνει από την τρύπα της, συνήθως τη χτυπάς όταν τρέχει με κατάληξη να την καρφώνεις κοντά στο σβέρκο.
    Από εκεί και πέρα χρειάζονται «γερά νεύρα» γιατί γυρνάει το κεφάλι και δαγκώνει τα πάντα! Δαγκώνει τη βέργα του καμακιού και νομίζεις ότι τη χτυπάει σφυρί!
    Πριν δυό μήνες βλέπω ένα χταπόδι που από την κουκούλα φαινότανε τρίκιλο, το βγάζω και ήτανε από τσι σμέρνες τετράποδο θαλάσσης, χα χα. Και καλά και το θυμήθηκα γιατί είναι ακόμα στον καταψύχτη.
    Και που να δείτε φώκια να έχει πιάσει χταπόδι. Βγαίνει στην επιφάνια και το χτυπάει με δύναμη στην θάλασσα για να το ζαλίσει.
    Τηγανιστό χταπόδι ριγανάτο «σβησμένο» με καλό κρασί έχετε φάει?
    Άμα δεν έχετε φάει δοκιμάστε αρκεί να είναι σχετικά μικρό και καλογουλισμένο.
    Και στο φούρνο γένεται με Κερκυραϊκή συνταγή που μου είπε ένα φίλος.
    Μαλακό σα λουκούμι και γλύφεις και τα δάχτυλά σου και ας είναι και δέκα κιλά!
    Πώ πώωωω τί τσι θέλαμε τέτοια ώρα τέτοιες συζητήσεις?
    Γουργουράει η κοιλιά μου!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.