Άδωνις και Ζορζ στο στούντιο (πηγή: fb Γιώργου Τράγκα)
thegreekcloud | 24.02.2017 | 22:47
Σήμερα συνάντησα στο δρόμο μια γνωστή, που δουλεύει ακόμα στα «Νέα». Μου είπε ότι είχε μια προσφορά από τον Γιάννη Κουρτάκη για να πάει να δουλέψει στη νέα εφημερίδα που θα βγει οσονούπω, αλλά αρνήθηκε, εγώ στη θέση της θα πήγαινα; Ναι της είπα, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ιδίως όταν έχεις να πληρώσεις λογαριασμούς, πόσο μάλλον όταν τα τελευταία οκτώ χρόνια δουλεύεις για τον Σταύρο Ψυχάρη. (Αυτό το τελευταίο δεν της το είπα για να μην την πληγώσω, επειδή είχε προσληφθεί επί Χρήστου Λαμπράκη και μπορεί να νομίζει ότι δουλεύει ακόμα για τον μακαρίτη.)
Συζητήσαμε όμως για άλλα θέματα, και έμαθα πολλά.
Ο Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζει να εμφανίζεται ως εκδότης του «Βήματος» και των «Νέων» παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις τράπεζες, αλλά τουλάχιστον απέκτησε παρέα στην ταυτότητα των «Νέων»: ο διευθυντεύων Παναγιώτης Λάμψιας νίκησε την έμφυτη σεμνότητά του και έβαλε το όνομά του κάτω από αυτό του εκδότη και αφεντικού του. Ήθελα να ρωτήσω τη φίλη μου μήπως ξέρει αν είναι καλύτερα να δουλεύει κανείς υπό τον Λάμψια παρά υπό τον Κουρτάκη και ποιες είναι οι διαφορές, αλλά ακόμα δεν έχει και τις δύο εμπειρίες για να συγκρίνει, οπότε εσιώπησα.
Σύντομα όμως, όπως με ενημέρωσε, θα δούμε κι άλλους ανθρώπους από τα «Νέα» να μετακομίζουν σε νέα γραφεία στον Πειραιά και στο Φάληρο, καθώς οι εφημερίδες εκεί διέπονται από μια μάλλον ποδοσφαιρική αντιμετώπιση στα εργασιακά (πριμ, μεταγραφές, υποσχετικές, παράγοντες, παράγκες κλπ.) Όταν τα «Νέα» είχαν κλείσει για μερικές μέρες, μια πολυμελής ομάδα εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων είχε συμφωνήσει να μετεγγραφεί σε υπό έκδοση εφημερίδα, οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να μαζεύουν τα πράγματά τους από τα γραφεία, αλλά τους πρόλαβε στην πόρτα η απόφαση του Πρωτοδικείου που απελευθέρωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Έτσι τα «Νέα» ξαναβγήκαν, οι άνθρωποι αδειάσανε πάλι τις κούτες, και διώξανε το ταξί που περίμενε έξω από τη Μιχαλακοπούλου. Για την ώρα.
Ο εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει μεγάλα ανοίγματα σε εφημερίδες και ραδιόφωνο, αφού η τηλεόραση αργεί ακόμα. (Εν τω μεταξύ το ελληνικό δημόσιο, αιώνιος μπαταχτσής, δεν έχει επιστρέψει ακόμα τα χρήματα στους «υπερθεματιστές».) Πήρε ως μεταγραφή στο ραδιόφωνο τον άρχοντα της πρωινής ζώνης Γιώργο Τράγκα, και μάλιστα με τρίωρη εκπομπή, στην οποία, μεταξύ πολλών άλλων, ο έμπειρος δημοσιογράφος προωθεί τις υποθέσεις των ελλήνων εφοπλιστών όπως μόνον αυτός ξέρει και μπορεί.
Άκουγα τον 67χρονο Γιώργο Τράγκα αυτή την εβδομάδα και θαύμασα την ικμάδα και το σθένος του. Ελπίζω να αντέξει πολλά χρόνια ακόμα και να μας χαρίζει χαρές και ειδήσεις. Ένα πρωινό κατάλαβα και τον κρυφό καημό του: είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέκτησε το Μαξίμου χρησιμοποιώντας τα δικά του επιχειρήματα, του Γιώργου Τράγκα. Κάποτε θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε και αυτό, ότι είναι μακράν ο πιο επιδραστικός δημοσιογράφος του εικοστού πρώτου αιώνα.
Ούτε αυτό το είπα στη γνωστή μου. Θα το καταλάβει μόνη της αργά ή γρήγορα…