«Δεν υπάρχουν πλέον ούτε τα γνωστά pay rolls του παρελθόντος ούτε εργαζόμενοι-φαντάσματα ούτε παχυλοί μισθοί και προνόμια» δηλώνει
28.02.2017, 07:37 | εφσυν
Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Πετρόπουλος
«Οφείλουμε να αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλο το υπάρχον δυναμικό και να ενισχυθούμε με εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε ένας οργανισμός 2.280 εργαζομένων, δεν είμαστε ούτε οικογενειακή επιχείρηση ούτε συνοικιακό κανάλι», λέει ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» για την κρατική Ραδιοτηλεόραση.
Ταυτόχρονα δίνει αναλυτική εικόνα των όσων έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια ώστε η ΕΡΤ να ξανασταθεί στα πόδια της ύστερα από το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αποκρούει τις κατηγορίες περί φιλοκυβερνητικού καναλιού, παραδέχεται λάθη και αδυναμίες, μιλάει για τις σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού και τον ρόλο του προέδρου και δηλώνει ανοιχτός στην εποικοδομητική κριτική.
Δεν υπάρχουν πλέον ούτε τα γνωστά pay rolls του παρελθόντος ούτε εργαζόμενοι-φαντάσματα ούτε παχυλοί μισθοί και προνόμια. Αποδείξαμε πως είμαστε η τηλεόραση των μεγάλων γεγονότων, καλύπτοντάς τα επαρκώς, με την άοκνη δουλειά των εργαζομένων, που τόσο εύκολα και άδικα λοιδορούνται από τα διάφορα κέντρα της διαπλοκής.
• Σας κατηγορούν όμως ότι η ΕΡΤ είναι φιλοκυβερνητική.
Η ΕΡΤ οφείλει να μην είναι ούτε φιλοκυβερνητική ούτε αντικυβερνητική. Οφείλει, και το κάνει πράξη σε μεγάλο βαθμό, να ακούγονται με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας όλες οι απόψεις…
• Εχει κατηγορηθεί η ΕΡΤ ότι κάνει αβάντα στη Χρυσή Αυγή ή ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια το θέμα. Εσείς τι λέτε;
Αν είχα την απόλυτη ευθύνη, θα μπορούσα ίσως και να ρισκάρω μια πιθανή καταδικαστική απόφαση του ΕΣΡ ή ακόμα και μια δικαστική περιπέτεια. Η ΕΡΤ όμως δεν είναι ιδιοκτησία μου. Τι λέει ο νόμος; Η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να προβάλλει τις απόψεις όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με βάση την αρχή της αναλογικής ισότητας. Αν δεν τον εφαρμόσει, είναι βέβαιη η επιβολή προστίμου.
Σε περίπτωση δε υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι πολλαπλάσιο του αρχικού. Με τα χρήματα λοιπόν του φορολογουμένου θα προβάλω εγώ το αντιφασιστικό μου προφίλ; Ασε που δεν έχω καμιά ανάγκη από κάτι τέτοιο. Τις επιπτώσεις του φασισμού τις ένιωσα στο πετσί μου μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά. Κι αν πάλι κάποιος με μηνύσει για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, θα με σώσει κάποιος απ’ τους σημερινούς επικριτές μου;
* Ολόκληρη η συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: