18:05 | 04 Αυγ. 2017 |tvxs
Ενα άτομο έχασε τη ζωή του από την κατάρρευση της οροφής υπόστεγου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, ενώ άλλο ένα άτομο απεγκλωβίστηκε βαριά τραυματισμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 27χρονος μετανάστης από την Αλγερία είναι ο νεκρός που ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες και είχε βρει καταφύγιο στο χώρο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο άτυχος νεαρός είχε μπει στο κτίριο για να φορτίσει το κινητό του.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν και άλλους εγκλωβισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο έβρισκαν κατάλυμα πρόσφυγες και μετανάστες.
Αξίσει να σημειωθεί ότι μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η υπογραφή της σύμβασης για κατεδάφισή του, καθώς είχε κριθεί επικίνδυνο.
Τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας περιγράφει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γιάννης Μάκκας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά.
Ειδικότερα, όπως λέει ο Γιάννης Μάκκας, «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».
Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».
Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο Γιάννης Μάκκας, «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».
Tι λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές
«Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.
«Το τραγικό γεγονός της κατάρρευσης του ακινήτου, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία, για την κατεδάφισή του» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη, διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού.
«Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο» αναφέρει ο κ. Καντοές. Μάλιστα, «η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.