iloveithaki.gr \ dec 30th 2018
ένα σχόλιο για τους θιακούς χρησαυγήτες από μένα:
“«όσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας
τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους
τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους
έχει τρυπώσει ήδη μέσα στ’ όνειρο τους»”
επιλογή πραγματικών ειδήσεων:
η σκηνοθετημένη κοινωνική ευαισθησία του κυριάκου
ο κυριάκος μητσοτάκης συναντήθηκε με πρώην τοξικομανείς σε καφενείο της Πλατείας Βάθη που σίγουρα πήγε με gps γιατί 100% δεν ήξερε που είναι. Άφησε το ακριβό κουστούμι του στη ντουλάπα, πήρε μαζί του φωτογράφους, κάμερες, οπερατέρ και φυσικά τους αστυνομικούς που τον φυλάνε και αφού περπάτησε στους γύρω δρόμους στη συνέχεια μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιδεικνύοντας, δήθεν, την κοινωνική του ευαισθησία. Μερικές ώρες μετά «ανέβηκαν» στους verified λογαριασμούς του, στα social media, φωτογραφίες, αλλά και μονταρισμένο video από την «ευαισθητοποιημένη» επίσκεψή του. Έτσι, για να γίνει γνωστό ότι ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του η κοινωνική ευαισθησία και ότι βρίσκεται στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Όλη αυτή η σκηνοθετημένη τηλεοπτική και φωτογραφική παραγωγή, γιατί τέτοια ήταν, λέγεται χυδαία εκμετάλλευση ενός σοβαρού κοινωνικού προβλήματος
από τους αστυνομικούς θέλουμε τήρηση νόμων κι όχι να μας σκοτώνουν στο ξύλο
οχτώ αστυνομικοί φαίνεται ότι θα φύγουν για την υπόθεση του θανάτου του ζακ κωστόπουλου. την αστυνομία τη θέλουμε για την ασφάλεια του πολίτη. δεν τη θέλουμε για να κλωτσάει τον πολίτη. Δεν θέλουμε αυταρχισμό. Θέλουμε τήρηση των νόμων. Κι αν οι αστυνομικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ακροδεξιά φρονήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πλακώνουν στο ξύλο όποιον δεν γουστάρουν. Να μην ξεχνούνε ότι πληρώνονται χρήματα απ’ όλον τον ελληνικό λαό και όχι μόνο απ’ αυτούς με τους οποίους οι ίδιοι διατηρούν σχέσεις. Και επίσης δεν θα μένουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί επειδή φοράνε γαλόνια. Οι χουντικοί νομίζουν ότι το κράτος, η σημαία, η αστυνομία είναι χέρια τους και πόδια τους, αλλά βρίσκουν και έναν λαό θυμωμένο ο οποίος πολλές φορές περιθάλπει τέτοιες απόψεις. Αυτή είναι η αλήθεια.
συμπαράσταση στην κα θεοπεφτάτου
ως ομοσπονδία των Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής που διατηρεί ως κόρη οφθαλμού την ανεξάρτητη και ακομμάτιστη κατεύθυνση της, λυπούμαστε για την εκτροπή της πρόσφατης διαμαρτυρίας συμπατριωτών μας σε σημείο τραμπουκισμού, προσωπικής μείωσης και εκφοβισμού εις βάρος σας ως εκλεγμένης εκπροσώπου του Νησιού μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο . Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές που παραβιάζουν το μέτρο στο δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και δεν συνάδουν με τη παράδοση του τόπου μας σε συνθήκες Δημοκρατίας και Ελευθερίας. ως ομοσπονδία των Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής, υποστηρίζουμε σταθερά και εχουμε κάνει διαβήματα για την ανάγκη Διάσπασης του υδροκεφαλικού και αναποτελεσματικού Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους ώστε οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν να είναι λειτουργικοί και βιώσιμοι προκειμένου να βοηθηθεί και ανασάνει η υπόλοιπη Κεφαλονιά που αργοπεθαίνει, καταδικασμένη στη μιζέρια από την ανικανότητα και την αδιαφορία του ενός Δήμου, κάτω από διάφορα προσχήματα.
το μετρό θεσσαλονίκης
«το πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον ολοκληρωμένο σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι. Πρόσθεσε πως είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: Οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, «δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών και τόνισε την πεποίθησή του ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη». «Δεν μπορώ να αποφύγω τις μνήμες που έρχονται στο μυαλό μου, τις εικόνες του έργου που ως πρωθυπουργός αντίκρισα όταν παραλάβαμε τα έργα στις αρχές του 2015: ερειπωμένα εργοτάξια, λαμαρίνες σε όλη την πόλη, μεγάλες διαφωνίες για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων, νομικές εμπλοκές διεκδίκηση απίστευτων αποζημιώσεων για τις καθυστερήσεις, για το 30% του έργου που ανέρχονταν σε ποσά μεγαλύτερα από ό,τι το συνολικό συμβασιοποιημένο τίμημα του έργου», ανέφερε. Εξήγησε ότι 900 εκατομμύρια ήταν όλο το έργο, ενώ 1,1 δισ. ήταν οι απαιτήσεις που ζητούσαν για το 30% του έργου. «Προχωρήσαμε σε δύσκολη διαπραγμάτευση, συμφωνήσαμε τελικά διαιτητικά δικαστήρια και ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης και τελικά οι αποφάσεις όρισαν τελικά 188 εκατομμύρια ευρώ αντί για 1,1 δισ.». «Κάτι περισσότερο από 900 εκατομμύρια, σώθηκαν από τα χρήματα του ελληνικού λαού», σημείωσε. Ο Α. Τσίπρας είπε ότι το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ήταν σταματημένο, βαλτωμένο, μαζί με την ανάπτυξη της πόλης, την προοπτική της, την ελπίδα των Θεσσαλονικέων. «Ένα έργο που αντί να δώσει τις οριστικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, των αστικών συγκοινωνιών, διαίρεσε την κοινωνία, υπονομεύοντας στην κοινή γνώμη και το ίδιο το έργο αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά», προσέθεσε. Τόνισε πως όμως «όχι μόνο προχώρησε αλλά ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε».
[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1586″]