Μια ανάσα ουδετερότητας, αποκατάστασης της αλήθειας και απόστασης από πολιτικές σκοπιμότητες έδωσε η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας. Η σύντομη ανακοίνωση της Ένωσης, που στηλιτεύει όσους χρησιμοποιούν τη δικαιοσύνη ως μέσο για τις πολιτικές επιδιώξεις τους, αποκαθιστά μεταξύ άλλων την αλήθεια απέναντι στα ψέματα που είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μέσα στη Βουλή στοχοποιώντας ονομαστικά την εισαγγελέα Διαφθοράς.
Χαρακτηρίζει αυθαίρετες τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, που χαρακτήρισε την εισαγγελέα διαφθοράς κομματική εγκάθετη. Το χειρότερο εδώ είναι ότι ο πρώτος τη τάξει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά ότι και ο ίδιος ως υπουργός της Ν.Δ. το 2013 ψήφισε τον θεσμό του εισαγγελέα Διαφθοράς (για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων).
Γνωρίζει επίσης ότι ορίστηκε και ο τρόπος εκλογής του εισαγγελέα Διαφθοράς από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και όχι από την κυβέρνηση.
Επομένως για ακόμα μία φορά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου εκτός από εμπρηστικές και απαράδεκτες ήταν και απολύτως ψευδείς.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων δεν είχε φυσικά ούτε την προβολή ούτε την ανάλογη αντιμετώπιση από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της Δεξιάς, όπως για παράδειγμα η αμέσως προηγούμενη, που εξέφραζε τη δυσαρέσκεια των εισαγγελέων για τις προτροπές Πολλάκη.
Η ανακοίνωση, όπως προκύπτει από ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο, πέρασε απαρατήρητη όχι μόνο από τα φανατισμένα ΜΜΕ, αλλά και από το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), που δεν έτυχε να ακούσει ούτε τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη.
Εκείνο που παραμένει ανεξήγητο είναι το πώς είναι δυνατόν, ενώ το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ενωσης Εισαγγελέων ταυτίζεται στην ουσία με τις απόψεις που εκφράζει στις ομιλίες του ο πρόεδρος της ΕΔΕ, Χ. Σεβαστίδης («Για ποια θεσμική εκτροπή μιλούν;», «Εφ.Συν.», 7/1/2019) οι ανακοινώσεις που εκδίδει ο ίδιος μαζί με τα άλλα μέλη του προεδρείου έχουν έντονο και συγκεκριμένο πολιτικό ύφος, ενώ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να υπερασπιστούν ισότιμα τους συναδέλφους από προσωπικές επιθέσεις σε βάρος τους.
Άραγε είναι αυτό ανεξαρτησία;