Τι λέτε: Θα μπουν στο αρχείο οι υποθέσεις και των άλλων πέντε πολιτικών προσώπων και θα μείνει μόνος του στο κάδρο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως προβλέπουν (ελπίζουν) δημοσιολόγοι και πολιτικοί; Θα τεθεί συνολικά στο αρχείο η υπόθεση ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, όπως εκτιμούν όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν ασφαλείς πληροφορίες; Θα έχουμε παραγραφή των αδικημάτων που διέπραξαν τα πολιτικά πρόσωπα επειδή προς αυτή την ερμηνευτική εκδοχή του σχετικού άρθρου του Συντάγματος κλίνουν έγκυροι ειδικοί;
Μήπως τελικώς όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή οδηγηθούν στο εδώλιο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας οι συμμορίτες του Μαξίμου και μαζί τους οι δικαστικοί λειτουργοί που δέχτηκαν να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη βρόμικη ιστορία, που όμοιά της, όπως υποστηρίζουν κόμματα της αντιπολίτευσης και μέσα ενημέρωσης, δεν έχουμε ξαναδεί από συστάσεως του ελληνικού κράτους;
Μην παίρνετε τοις μετρητοίς τα λόγια και τις απειλές εκείνων των δημοσίων προσώπων που έχουν το μυαλό τους στη γλώσσα τους. Κατά κανόνα λένε πολλά για να προβληθούν, δεν τους νοιάζει που εκτίθενται ανεπανόρθωτα, τους αρέσει που εισπράττουν τις επιδοκιμασίες των μυαλοφυγόδικων και των φανατικών, αδιαφορούν για τις επικρίσεις των μετριοπαθών.
Γραβατωμένη φλυαρία, μυώδες ύφος, ραχιτική σκέψη. Πάντως οι πιο ευφυείς εξ αυτών, την κρίσιμη στιγμή, όταν θα κληθούν να περάσουν στη φάση της υλοποίησης όσων υποσχέθηκαν, θα αναδιπλωθούν με θεαματικές κινήσεις. Θα κατασκευάσουν επιχειρήματα προκειμένου να εξηγήσουν στο ακροατήριό τους τη μεταστροφή τους.
Μην περιμένετε να εκστομίσουν τη φράση «κάναμε λάθος». Η αυτοκριτική είναι γι’ αυτούς άγνωστη λέξη. Θα παρουσιάσουν τον οπορτουνισμό τους περίπου σαν μια αναγκαστική επιλογή για το καλό του τόπου. Θα επικαλεστούν το εθνικό συμφέρον που επιτάσσει να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, θα προτάξουν την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα για να επιστρέψει η οικονομία στην κανονικότητα. Το σκάνδαλο Novartis που είναι ταυτοχρόνως και μεγάλο σκάνδαλο και άθλια σκευωρία, όπως ισχυρίζονται, προσφέρεται για να δείξουν τη γενναιοδωρία τους.
Τα «θύματα» της συνωμοσίας που οργάνωσαν οι νεοκομμουνιστές κατσαπλιάδες σήμερα απειλούν, αλλά αύριο, αν βρεθούν σε θέσεις ευθύνης, θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα συγχωρέσουν τους διώκτες τους, αφού βεβαίως θα τους έχουν ξεμπροστιάσει. Θα ξεχάσουν και τα Ειδικά Δικαστήρια και την εσχάτη προδοσία και τα ισόβια (ξέρουν ότι πρόκειται για πομπώδεις μπαρούφες) για να κλείσει ο φαύλος κύκλος της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Γενναίοι. Του Μπρανκαλεόνε.
Υπάρχει προηγούμενο: Με πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 σταμάτησε η διαδικασία παραπομπής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ (πώληση στην ιταλική εταιρεία Καλτσεστρούτσι). Αποθεώθηκε για την επιλογή του ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Μεγαλόψυχος.
Ο ορκισμένος εχθρός του, Μητσοτάκης, τον είχε πάει στο Ειδικό Δικαστήριο γιατί ήθελε να τον εξοντώσει πολιτικά, ο Ανδρέας όμως όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει εκδίκηση «αθώωσε» τον «Εφιάλτη». Ανευ σημασίας το ότι η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν ότι υπήρξε συναλλαγή. Το σενάριο που κυκλοφόρησε τότε, το οποίο πολλοί πιστεύουν μέχρι σήμερα, έλεγε το εξής: ο Μητσοτάκης παρενέβη για να απαλλαγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου με οριακή πλειοψηφία κι αυτός για αντάλλαγμα δεν τον έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ανάγωγα
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανέφερε πως η κατηγορία για υποκίνηση μίσους που αντιμετωπίζει ο Αμβρόσιος δεν στοιχειοθετείται. «Είναι πολιτική δίωξη… Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων… Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Αρειο Πάγο πιστεύω». Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Αρειος Πάγος, δηλαδή η δικαιοσύνη (;) των ανθρώπων, το ερώτημα είναι τι θα γίνει στην άλλη Δίκη. Αν υπάρχει Θεός κι αν είναι όπως τον περιγράφουν οι εκπρόσωποί (;) του εδώ στη Γη (Θεός της αγάπης και της συγχώρεσης), πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τη βγάλει καθαρή ο Αμβρόσιος.