Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της ΟΠ Θετικών Σπουδών στη Φυσική και οι υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Τη Δευτέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν και πάλι σε μαθήματα προσανατολισμού, στα Αρχαία και τα Μαθηματικά, με τα μεν θέματα των Αρχαίων να κρίνονται βατά, των δε Μαθηματικών αρκετά απαιτητικά.
Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, οι οποίοι από χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, την Πέμπτη θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία, Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.
Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των υπόλοιπων μαθημάτων για τα ΓΕΛ
- 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
- 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
- 18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).
Υπουργείο Παιδείας: Εργοδοτική αναλγησία ο αποκλεισμός μαθητών από τις πανελλήνιες
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, καταδικάζει την απόφαση εργοδοτών να μην επιτρέψουν σε μαθητές ΓΕΛ να γράψουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Μετά τη γνωστοποίηση του φαινομένου από τη διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, αμέσως επικράτησε σάλος με την τελική απόφαση να ορίζει για τους συγκεκριμένους μαθητές ότι θα δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία μιλά για «πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας
«Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων. Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».
Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Πανελλήνιες 2019: Ο «χρυσός οδηγός» για τους υποψηφίους
Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με βροχές από το μεσημέρι