Ο/Η aris άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας “what spring does with the cherry trees“:
Εφύανε τα καλοκαιρινά ξέκωλα και αγρίεψες ορέ δουδουμανιά χα χα χα και μας έβαλες και στα δύσκολα τώρα.
Τι να αναλύσει κανείς όταν όλη η ζωή είναι ένα παραμύθι που προσπαθούμε να το κρατήσουμε «ζωντανό» ακροβατώντας σε λεπτές ισορροπίες?
Ποιος σου είπε ότι οι παπάδες το «έτσι» το θεωρούνε μιαρό?
Μόνο αυτοί που παλεύουν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους για πολλούς και διάφορους λόγους το κάνουν.
Άλλωστε και η θρησκεία μας όπως και κάθε θρησκεία νομίζω ευλόγησε το γάμο και γάμος χωρίς αυτό δεν υπάρχει. Έδεκει με τον Αδάμ και την Εύα τα μπέρδεψε λιγάκι ο Πάνσοφος από τη τσαντήλα του περισσότερο πιστεύω που του την έσκασε ο Αδάμ, παρά επί της ουσίας.
Έφκιασε μια καπονάρα και άφησε μια τρύπα, δεν ήξερε ότι η κότα θα ξεπόρτιζε?
Αφού αυτός τση έφτιασε το μυαλό τση!
Έχω την εντύπωση ότι ήθελε να δοκιμάσει άμα πέτυχε η δημιουργία του και μετά το ξεπόρτισμα έβρηκε αφορμή σα Πάνσοφος να μας παρατήσει, γιατί από ότι έχω καταλάβει Θεός – Θεός αλλά ψιλοτεμπελάκος μας εβγήκε.
Ήμαρτον Κύριε αλλά τα σύκα – σύκα και η σκάφη – σκάφη, (κι άμα πάω Παράδεισο εγώ γράφτε μου, αλλά με τσιγκλάτε).
Λοιπόνε επί της ουσίας και στα γρήγορα:
Να πάρουμε το φίλο μου το Διογένη με τη γνωστή θεωρία του.
Τι είχε, ένα πλιθάρι και ένα σώβρακο, αφού οι άλλοι δε μένανε σε πλιθάρια να τονε στριμώχνουνε και να μη μπορεί να το τσουλίσει και να έρχουνται και έδεκει μπροστά του να αποπατούνε καλά την έβγαζε. Ανεξάρτητος!!
Αλλά μέσα σε ένα σύστημα που το εκμεταλλεύονταν ο ίδιος, γιατί του παρείχε και πλιθάρι και σώβρακο και φαί και μπικικίνια για να πηαίνει στη Λαϊδα χα χα χα.
(Μια φορά τον δέχτηκε από περιέργεια τσι άλλες)?
Μια σταλιά ήρτε και έκατσε μπροστά του ο Μεγαλέξαντρος και του χάλασε τη μανέστρα που του έκοβε τον ήλιο, για σκέψου να είχε και κάνα θηλυκό και να του το παιρνε…
Και περί ομοιοτήτων να τα κόψει γιατί άμα αντί τη Λαϊδα του έβαζα τη νόνα μου την Ευτέρπη θα το καταλάβαινε στο πίτσι φυτίλι και χωρίς λυχνία.
Προσπάθεια να λειτουργήσει το μυαλό πέρα από το ένστικτο γίνεται από τσι θρησκείες και τσι φιλοσοφίες γενικά τση ζωής, ώστε να ανεβεί γενικά η ποιότητα ζωής του ανθρώπου και ίσως να μην εξαλειφθεί και το είδος.
Τώρα κατά πόσο έχει επιτευχθεί αυτό δε ξέρω, στη κρίση του καθενός είναι.
Τα υπόλοιπα περί μιαρότητας κλπ είναι ακραίες και λανθασμένες θέσεις όπως τόσες άλλες που έχουν διαστρεβλώσει τη θρησκεία μας, ή και άλλες για τα καλά και συμφέροντα!
(Εδώ ο Χριστός εφόρεσε αγκάθινο στεφάνι και μας έχουνε πείσει ότι οι αντιπρόσωποί του πρέπει να φοράνε το Βυζαντινό αυτοκρατορικό στέμμα).
Εκειό που με έχει προβληματίσει είναι εκειό το «παν μέτρον άριστον» του ξέφυγε του Πάνσοφου να το πεί, δε το γράψανε οι «γραμματείς» και οι «φαρισαίοι», ή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τονε ξεπεράσανε στη φιλοσοφία και γι΄αυτό μας βγάζει τη «Παναγία» από τότε συνέχεια???
Ερώτηση κάνω και εγώ…
Υ.Γ.
Αρχίσανε και οι λογοκρισίες βλέπω!!!
Σωστόος χα χα χα.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.
Ανάρτηση από τον/τη aris στο I love Ithaki. gr τη 22 Νοεμβρίου 2013 – 7:51 μ.μ.