Για πολλά χρόνια διάφοροι εφοριακοί κατέβαλλαν τεράστια ποσά σε «επιτηδείους» προκειμένου να καταλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στις εφορίες. Σήμερα, κάποιοι άλλοι «επιτήδειοι» λυσσομανούν εναντίον του σχεδίου της τρόικα – ευτυχώς που υπάρχει και αυτή – που θέλει να ανεξαρτητοποιήσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Φυσικά, ποσώς τους ενδιαφέρει το έλλειμμα των 3.2 δις που θα δημιουργηθεί από την αποτυχία είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αφού θα το πληρώσουν και πάλι οι νοικοκυραίοι που έχουν τέσσερα ντουβάρια σπίτι ή ένα ξενοίκιαστο κτίριο. Ταυτόχρονα, παραμένει στο τραπέζι και η απειλή του επικεφαλής του Eurogroup κυρίου Ντάισελμπλουμ, ότι οι καταθέτες ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν και αιμοδότες των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και φυσικά περιορισμό ελλειμμάτων δεν αποτελεί η άρνηση του κράτους να πληρώσει 9 δις υποχρεώσεις προς τους ιδιώτες.
τo τσιτάχ και ο βραδύπους
Καλή μας εβδομάδα
Σας στέλνω το άρθρο μου από την Real News. Όσοι πιστεύετε ότι είναι κάπως
απαισιόδοξο, το μόνο που μπορώ να πω ότι σε σχέση με ότι μας περιμένει είναι πολύ αισιόδοξο!
(Απλά σας υπενθυμίζω ότι όταν η μετοχή της εθνικής τράπεζας ήταν 16 ευρώ, είχα γράψει ένα
άρθρο-προειδοποίηση με τον τίτλο: Aπό τo 16 σύντομα στον Άσσο! Τότε πολλοί φίλοι μου
είπαν ότι είμαι εντελώς απαισιόδοξο και αυτό δεν γίνεται ούτε στην φαντασία μου.
Φαντάσου να τους είχα πει ότι από τα 16 ευρώ θα πάει στα δέκα λεπτά!)
Παύλος Παπαδάτος
Καλό θα είναι να είμαστε όλοι μας έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
του: Παύλου Παπαδάτου
Κινούμεθα εκνευριστικά αργά. Ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ταυτίζεται με την ανάκαμψη των επιχειρήσεων, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αμέσως με το PSI, χρειάζεται ακόμη χρόνο. Τρία χρόνια πέρασαν από όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα οργανογράμματα των υπουργείων και των δήμων και ναι μεν οργανογράμματα δεν έγιναν, αλλά οι επίορκοι και τα θλιβερά πειθαρχικά τους συμβούλια ζουν και βασιλεύουν!
Δυστυχώς η Ελλάδα πάσχει από όργανα και θεσμούς ικανούς να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αγοράς και της παγκοσμιοποίησης. Έτσι, ενώ κανένα από τα δέκα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα του 2012 δεν υπήρχε το 2004, εμείς εξακολουθούμε να διατηρούμε ΤΕΙ που μοιράζουν πτυχία-κουρελόχαρτα, ώστε κάποιοι ταλαίπωροι σπουδαστές να χαλάνε τις οικονομίες των γονιών τους στις τοπικές κοινωνίες, όπως γινόταν παλιά με τους φαντάρους και τα στρατόπεδα.
Δυστυχώς, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος όταν βλέπω ότι σύσσωμη η κυβέρνηση ασχολείται με 5-6 χιλιάδες επίορκους υπαλλήλους και πολύ ελάχιστα με 500 χιλιάδες εργαζόμενους που δεν πληρώνονται και 1.5 εκατομμύρια ανέργους, εκ των οποίων οι 800 χιλιάδες δεν έχουν βγάλει μεροκάματο για πάνω από έναν χρόνο!
Αλλά και η Κύπρος, που θα μας «κοστίσει» πολύ, εγκλημάτησε όταν δέχθηκε το ελληνικό PSI χωρίς να απαιτήσει την αυτόματη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της. Όπως εγκλημάτησε όταν πίστευε ότι θα μπορούσε να βρει λύση εκτός ευρωζώνης και μάλιστα στη Ρωσία, η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να την εμποδίσει να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακές της, ώστε να διατηρήσει η ίδια τη μονοπωλιακή της θέση.
Σημείωση
Η παρούσα κυβέρνηση είναι η τελευταία μας ελπίδα. Και όμως… ενώ θα έπρεπε να καλλιεργεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να τρέχει με την ταχύτητα και την σπιρτάδα ενός τσιτάχ, βαδίζει όπως ο βραδύπους!