«Η κατάσταση στη χώρα δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 2010, αυτό που κάνουμε είναι ότι προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι
«πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι ανόητοι». «Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν το 2010» είπε ο κ. Βαρουφάκης, «έχουμε μία τριπλή πτώχευση, το λέω και το ξαναλέω και γίνομαι δυσάρεστος, έχουμε ένα δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και τον τραπεζικό τομέα που είναι βαθιά πτωχευμένος. Αυτό που κάνουμε από το 2010 είναι ότι προσποιούμαστε δανειζόμενοι από την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η σημερινή κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους εάν δεν έχει την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί σκληρά με την τρόικα απειλώντας με μία σειρά από κινήσεις. Η θέση μας στην ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η απειλή είναι απλή, μου ζητάτε να δανειστώ εγώ από την ΕΚΤ μέσω των ελληνικών τραπεζών για να σας επιστρέψω χρήματα στην ΕΚΤ, αυτό είναι παράλογο και ανήθικο και δεν θα το κάνω» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για τρεις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία.
Από Enikos_gr
Πηγή:
Γιάννης Βαρουφάκης by Enikos_gr
topontiki.gr
One Comment
aris
Μάλιστα κ. Βαρουφάκη…
Πάνω σε καθαρά οικονομοτεχνικές βάσεις ωραία τα λέτε σύμφωνα πάντα με τις πενιχρές πάνω στο είδος γνώσεις μου.
Δεν μετράμε όμως τους άλλους παράγοντες που επεμβαίνουν και στην ουσία πιστεύω ότι δημιούργησαν σκοπίμως την δυσάρεστη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Η κατάσταση γύρω μας και όχι μόνο, αλλά ας το συγκεκριμενοποιήσουμε γύρω μας λοιπόν, γιατί εδώ και χρόνια μυρίζει μπαρούτι?
Τι πάει καλά γύρω μας?
Και κράτη που ορθοποδούσαν οικονομικά καταστράφηκαν με οποιονδήποτε τρόπο.
Τυχαίο?
Μόνο εξωγενείς παράγοντες και γεωπολιτικές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στη χώρα μας και αμφιβάλω αν θα είναι προς το καλύτερο χωρίς βέβαια να το αποκλείω.
Οι προσωπική μου άποψη των πιθανοτήτων είναι δυστυχώς προς χειρότερο.
Απλά το «σπίτι» του φτωχού το παίρνεις εύκολα, του πλούσιου όχι.
Δεν θέλω να απογοητεύω, ούτε πολλές γνώσεις διαθέτω, λίγο ρεαλιστής είμαι, πρακτικός και δεν παραμυθιάζομαι εύκολα.
Ψάχνοντας κανείς λύση για το πρόβλημα αναζητεί την αιτία.
Για την ώρα έχουμε κολλήσει στο «όλοι μαζί τα φάγαμε», όχι γιατί μας τα δίνανε να τα τρώμε.
Και μια και πλησιάζει η εθνική μας επέτειος με φοβίζει αυτή η έπαρση της πρώτης νίκης απέναντι στον άξονα (εποποιία αναμφίβολα του Αλβανικού μετώπου).
Κανείς δεν μου έχει πει τι είδους νίκη ήταν αυτή, γιατί και ο Πύρρος νίκαγε εκεί στην Ιταλία μόνο που η Μακεδονία την πλήρωσε αργότερα.
Στην Ελλάδα μήπως έγινε το ίδιο?
Μια ανάλυση του κ. Βαρουφάκη θα ήθελα επ΄ αυτού…
Η γνώμη μου είναι ότι η επιβράβευση ήταν ένας τεχνητός εμφύλιος, κάποια δάνεια ανασυγκρότησης όπως τα σημερινά μνημόνια και όσο για της πολεμικές αποζημιώσεις όχι μόνο δε τις πήραμε αλλά και χαρίσαμε και το με το ζόρι δάνειο στους Δυτικούς Γερμανούς για να «ρεκλαμάρουν» απέναντι στην άλλη «ρεκλάμα» των Ανατολικών τοιούτων!
Τους πολιτικούς μας της τότε εποχής δεν γνωρίζω γιατί κάποιοι τους έχουν αφ΄ υψηλού, είναι και αυτό μια από τις απορίες μου!
Αν όλα αυτά σας φαίνονται διαστροφή ξεχάστε τα, θεωρήστε τα λάθος μου, ένας απλός σκεπτόμενος Έλληνας είμαι, και εφκειό το «σκεπτόμενος» δε μου έχει κάτσει καλά και του ίδιου για να πω την αμαρτία μου.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.