από capt kosta patrikioΟ ήσυχος εφοπλιστής!
Ποιος είναι ο εφοπλιστής στο Ντουμπάι και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καϋμενάκης που απήχθη η ανιψιά του
Γεννημένος σε ένα μικρό νησάκι, τον Κάλαμο Λευκάδας, απέναντι από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Γιάννης Καϋμενάκης είχε έρωτα από μικρός με τη θάλασσα. Στην πορεία απέκτησε και με το ποδόσφαιρο, φτάνοντας μέχρι την ιδιοκτησία του Αστέρα Τρίπολης. Πρόσφατα απήχθη η ανιψιά του.
Έχοντας δουλέψει για πάρα πολλά χρόνια ως καπετάνιος σε πολλά δεξαμενόπλοια,ο Καϋμενάκης μαζί με τον Α’ μηχανικό του στα περισσότερα από αυτά, Δημήτρη Μπάκο, βρέθηκαν το 2002 να παρακολουθούν μια φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναρκαδικό, ενώ ήδη τους έδενε μια «αδερφική» φιλία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Ο μύθος θέλει τον Καϋμενάκη φεύγοντας από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα να έχει ήδη πάρει την απόφαση να αγοράσει τον Αστέρα, βάζοντας μαζί με τον Μπάκο μέρος του κεφαλαίου τους από την εταιρεία Akron Trade & Transport, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει λίγο έξω από το Ντουμπάι.
Με περισσότερα από 26 δεξαμενόπλοια στην κατοχή της εταιρείας, ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, ωστόσο μια φορά στις δέκα μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Μαζί με τον Μπάκο έχουν στην κατοχή τους μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται 47 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, προς τον νομό Λακωνίας, κοντά στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μπάκος, τις Κολλίνες Αρκαδίας, και συχνά-πυκνά διανυκτερεύουν εκεί για να ηρεμούν όπως λένε από την πίεση της δουλειάς. Πρόσφατα μάλιστα εγκαινίασαν και ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα στην Άνω Γλυφάδα, τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τη φάρμα τους.
Ο Γιάννης Καϋμενάκης μπορεί να είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς Έλληνες στο χώρο της ναυτιλίας ωστόσο μένει πεισματικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ειδικά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Αστέρα, μιλούν για έναν πολύ απλό άνθρωπο, ο οποίος έχει μόνο φίλους και όχι εχθρούς τόσο στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του όσο και στο χώρο του ποδοσφαίρου.«Άλλοι έχουν πάθος με τις γυναίκες και άλλοι με απαγορευμένες ουσίες. Εγώ έχω με τον Αστέρα» είχε πει την πρώτη χρονιά που η ομάδα ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ, σκαρφαλώντας τέσσερις κατηγορίες σε ισάριθμες χρονιές.
Σπάνια θα μιλήσει μπροστά στις κάμερες για τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ όσες φορές έχουν προσπαθήσει δημοσιογράφοι να του αποσπάσουν μια δήλωση για την ελληνική ομάδα, η απάντηση είναι σχεδόν πάντα η ίδια: «Ο Αστέρας έχει πρόεδρο, προπονητή και παίκτες. Αυτούς βρείτε».
Πηγή: iefimerida.gr
άσχετο:
Who is who?
Ο Γιάννης Καϋμενάκης γεννήθηκε σε ένα μικρό νησί, τον Κάλαμο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη. Σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα για σπουδές και έζησε στον Κορυδαλλό. Του άρεσε το ποδόσφαιρο και αγαπούσε την Προοδευτική, μια και παρακολουθούσε τους περισσότερους εντός έδρας αγώνες της. Αργότερα, μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Γης με τα καράβια. Εγινε καπετάνιος και σε αυτό το δύσκολο εργασιακό περιβάλλον γνώρισε τον καλύτερο φίλο του, τον Δημήτρη Μπάκο. Αποφάσισαν από κοινού να επενδύσουν στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και το πετρέλαιο και από αυτό το σημείο άρχισε η άνοδος. Ξεκίνησαν την προσωπική δουλειά τους με όρεξη και φιλοδοξίες, αλλά διέθεταν διορατικότητα. Γρήγορα ανέβηκαν πολύ ψηλά και δημιούργησαν σημαντικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο (στη χώρα μας οι μοναδικές επενδύσεις τους είναι ο Αστέρας Τρίπολης και η Φάρμα). Τα χρόνια περνούσαν και η νοσταλγία τούς έφερε πριν από λίγα χρόνια πιο κοντά στην Ελλάδα. Μάλιστα, η επιλογή της Αρκαδίας για μόνιμη εγκατάσταση μόνο συμπτωματική δεν ήταν, διότι είχε προηγηθεί επίσκεψη του Γιάννη Καϋμενάκη στο πανέμορφο χωριό Κολίνες (ιδιαίτερη πατρίδα του Δ. Μπάκου). Από εκείνη τη στιγμή ο Καϋμενάκης «πολιτογραφήθηκε» Αρκάς. Αγόρασε μια τεράστια έκταση στην περιοχή και δημιούργησε το δικό του αγρόκτημα, ακριβώς δίπλα στου φίλου του. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά, (δύο κορίτσια και ένα αγόρι). Η οικογένειά του μένει μόνιμα στα Εμιράτα, αλλά έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους και μιλούν άπταιστα τη γλώσσα. Η γυναίκα του κατάγεται από τη Συρία και πολύ συχνά μαζί με τα παιδιά έρχονται στην Αρκαδία, όπου διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.