30 Νοεμβρίου 2024

Related Articles

One Comment

  1. 1

    aris

    Επί του συγκεκριμένου θέματος της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα φίλοι μου τα πράγματα έχουν μπερδευτεί πολύ.
    Αρχικά και λίγο άσχετο οι βασικές έρευνες στη θάλασσα συνήθως γίνονται με ηχοβολιστικά, ή μέσω εκτόνωσης πεπιεσμένου αέρα.
    Στο κυρίως θέμα μας τώρα, η τεχνογνωσία αποκτάται εύκολα, τα κεφάλαια και δανεικά να είναι αποσβένουνται γρήγορα άμα δεν πέσεις σε κατεργάρηδες, η δε υποδομή είναι ανεπτυγμένη σε κάποιο βαθμό, διαθέτουμε 3-4 αξιόλογα διυλιστήρια και μάλλον θα περάσει ο αγωγός του άξονα Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, την οργάνωση την αφήνω στην κρίση σας γιατί εγώ θα την εκτιμήσω σαν με το συμπάθιο σκατά.
    Αυτά όμως που διαθέτουμε, σήμερα δεν ωφελούν σε τίποτα μια και όπως αναφέρθηκε το γενικό κέρδος της χώρας θα είναι σχεδόν μηδενικό είτε σα καθαρό κέρδος, είτε σαν έμμεσο δημιουργία θέσεων εργασίας κλπ, γιατί ακόμα και τα ΕΛΠΕ ακούγονται Ελληνικά αλλά ξεπουλήθηκαν πολύ πιο νωρίτερα φτηνότερα από την πρόσφατη συμφορά των τραπεζών.
    Ο Πατραϊκός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει μεγάλα βάθη και η εξόρυξη είναι φθηνή, αλλά έχει γύρω – γύρω τέσσερα νησιά συν παραλίες στεριανές που κερδίζουν πολύ περισσότερα από άλλου είδους και καθαρότερες εκμεταλλεύσεις παρά τα κέρδη του υποτιθέμενου πετρελαίου.
    Η τεχνολογία έχει πράγματι προχωρήσει αλλά σε μεγάλα ποσοστά έχεις πρακτικά πιθανότητες να πάθεις μια καταστροφική ζημιά. Και μικροζημιές ακόμα που θα είναι σχεδόν καθημερινές δεν θα περνούν απαρατήρητες μια και η περιοχή είναι σχεδόν λίμνη.
    Το θέμα είναι ότι τα «κοράκια» χτυπάνε όταν το ζωντανό παραπατάει από την πείνα.
    Το άλλο και σοβαρότερο είναι ότι ο κόσμος γενικά ελέγχεται από υπανθρώπους, γιατί ποτέ κανείς δεν τον μαθαίνει ότι τα ¾ των ταρατατζούμ – ταρατατζούμ ηρώων ήταν και είναι ρεμάλια, άρα θα πρέπει να φυλάει διαρκώς τη «πλάτη» του πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο.
    Πιστεύω αν και λίγο στριφνός (και συγχωρέστε με) να έγινα κατανοητός.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα δικαιώματα ανήκουν στο iloveithaki.gr.