Ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτηρίζει «εγκληματικό λάθος τη μη ρύθμιση του χρέους το 2010» | ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
07.08.2016, 11:10 | efsyn.gr
«Οι δεσμοί τις διαπλοκής ανάμεσα σε κόμματα και πολιτικούς, τράπεζες και επιχειρηματικά συμφέροντα από τον χώρο των ΜΜΕ -αν και όχι μόνο- σπάνε και το όλο σύστημα της παλιάς διαπλοκής αποσυντίθεται», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Γιάννης Δραγασάκης.
Και επισημαίνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έδειξε «με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι τόσα χρόνια δεν μιλούσαμε για “φαντάσματα”, αλλά για ένα πραγματικό πλέγμα διαπλεκόμενων συμφερόντων, για πρακτικές αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας και άνισων όρων ανταγωνισμού, ορισμένες από τις οποίες περιγράφηκαν μάλιστα με λεπτομέρειες από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές».
Για τις ανακατατάξεις του τραπεζικού χάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζει ότι «οι τράπεζες παύουν να λειτουργούν ως ένα κλειστό και ανεξέλεγκτο σύστημα εξουσίας» και «οι διοικήσεις τους υπόκεινται σε συστήματα αξιολόγησης, διαφάνειας, δημόσιας λογοδοσίας και ελέγχου».
Όπως εξάλλου σημειώνει, η κυβέρνηση ενεργεί με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Προσθέτει ωστόσο πως στον αγώνα που γίνεται, «δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να ασκούν κριτική από τη σκοπιά του δημόσιου συμφέροντος, εγκλωβίζονται σε παγίδες ιδιοτελών συμφερόντων».
Με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για το πρώτο πρόγραμμα «διάσωσης», ο κ. Δραγασάκης χαρακτηρίζει «εγκληματικό λάθος τη μη ρύθμιση του χρέους το 2010» και υπογραμμίζει πως η υποβάθμιση του ζητήματος του χρέους -απ’ όπου και αν προέρχεται- υποκρύπτει την πρόθεση κάποιων να παραμείνει ένα άλυτο πρόβλημα «ως μηχανισμός πίεσης και εκβιασμού».
Στην ερώτηση αν τελικά η Ελλάδα θα συμπαραταχθεί με το ΔΝΤ, που όμως είναι «σκληρό» σε άλλους τομείς, ή θα συμβαδίσει με τους Ευρωπαίους, απαντά πως η κυβέρνηση δεν μπαίνει στο δίλημμα Ε.Ε. ή ΔΝΤ, αλλά επιδιώκει λύση προς το συμφέρον της χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: